Acasa Portabile Archos aduce o tableta Android la un pret redus

Archos aduce o tableta Android la un pret redus

by Dragos Schiopu

Archos G9 este noua tableta Android care va ajunge pe piata la un pret redus. Au reusit sa integreze un echipament hardware destul de puternic intr-o tableta ce va costa putin peste jumatate din preutl unui iPad.

Dintr-o publicatie Time aflam ca noua serie Archos G9 va fi lansata pe piata la sfarsitul lunii septembrie si va aduce in atentia noastra doua noi modele.

Prima dintre aceste tablete este cea de 8 inchi care vine echipata cu o rezolutie de 1024×768 ca cea de pe iPad, insa va costa doar 270 de dolari. A doua versiune este cea de 10.1 inchi si va folosi formatul widescreen, precum multe alte tablete Android existente deja. Pretul acesteia va porni de la 350 de dolari.

Ambele versiuni vor prezenta un procesor dual-core de 1.5 Ghz. Ca sistem de operare vor folosi Android 3.1, ultima versiune optimizata special pentru tablete. Se preconizeaza de asemenea si o durata de viata a bateriei crescuta. Archos sustine ca tabletele ofera suport de pana 8 ore de playback video si 10 ore de navigare pe internet.

Diferenta dintre aceasta noua serie si celelalte tablete este ca beneficiaza de un hard drive de 250 Gb.

Seria G9 de prezinta si destul de multe minusuri precum lipsa unui design svelt ca si iPad 2 sau Samsung Galaxy Tab si lipsa caremelor frontale. Pe deasupra, in ciuda grosimii – aprox jumatate de inchi – tabletele Archos nu sunt dotate cu porturi full-size pentru USB, SD sau HDMI.

Dintr-o trecere in revista a calitatilor de defectelor acestei serii, se pare ca doar pretul poate contribui la succesul acestor doua dispozitive. In cazul in care alte companii nu scot device-uri mai ieftine, Archos G9 va fi cea mai ieftina serie Honeycomb de pe piata.

s-ar putea sa-ti placa

3 comentarii

Petre Danutz 07-09-2011 - 11:57

o tableta buna…. dar cele romanesti? allview si evolio merita mai mult promovate….

Mihai Ioan 29-03-2012 - 21:33

In curand vom promova mult mai activ si tabletele romanesti, inclusiv laptopurile si alte branduri locale.

GadgetBuzz 31-01-2012 - 23:56

Archos au fost si sunt tablete low-cost care ofera cumparatorului un minim de functionalitate fara a intra prea mult in partea de performanta. Eu folosesc o tableta Archos si sunt multumit de ea, dar pentru cine doreste performanta mai bine un iPad sau Samsung Galaxy Tab.

Comentariile sunt inchise.