Acasa Computere Ar putea fi lansat calculatorul care te scoate din iarna

Ar putea fi lansat calculatorul care te scoate din iarna

by Dragos Schiopu

Unul dintre cele mai urate aspecte ale sezonului rece este tocmai faptul ca afara este foarte frig si astfel aceasta este perioada in care o mare parte din banii nostri se duc catre plata facturii pentru caldura. Totusi chiar daca multi nu mai au in plan sa isi cumpere un calculator tip desktop, poate ca se vor razgandi dupa ce vor citi acest articol in care voi prezenta calculatorul care iti incalzeste camera.

In ultimul timp au fost lansate calculatoare care isi propuneau sa aiba un consum cat mai putin dar totodata sa fie si mai puternice. Ei bine aceste lucruri nu sunt valabile si in cazul calculatorului pe care il voi prezenta in randurile urmatoare deoarece acesta are cu totul un alt scop. Mai exact in jurul acestui calculator a fost construit un ecosistem care ar trebui sa foloseasca energia termica produsa de calculator astfel incat sa poata oferi caldura camerei in care se afla.

Calculatorul este cunoscut sub numele de Henry si nu sta deloc rau nici in ceea ce priveste specificatiile astfel incat va functiona la fel ca orice calculator normal insa totodata va oferi si caldura.

Sistemul a fost gandit in asa fel incat in locul sistemelor de racire pe care le regasim la calculatoarele obisnuite, caldura sa fie transformata intr-un mod de incalzire a camerei prin intermediul incalzirii apei.

Deocamdata proiectul are nevoie de 100.000 de dolari pentru ca sistemul Henry sa devina realitate iar pana acum au reusit sa stranga 18.000 de dolari. Totusi mai au destul timp sa stranga si restul banilor deoarece strangerea de fonduri, data finala fiind peste 24 de zile. Cu banii stransi, dezvoltatorii calculatorului Henry promit sa realizeze cat mai multe teste si sa angajeze ingineri care sa ii ajute sa poata exploata potentialul acestui calculator.

Din pacate insa eu sunt putin cam sceptic in privinta acestui computer, nu pentru ca ar fi o idee proasta ci pentru ca nu stiu daca a reusit sa convinga destule persoane astfel incat sa poata strange fondurile necesare.

3d633b9893ccc7a5e21bc7a7c0f439a4_large

s-ar putea sa-ti placa