Acasa Tehnologie Apple pregateste o masina autonom

Apple pregateste o masina autonom

by Dragos Schiopu

Cel putin pentru mine suna foarte surprinzator aceasta stire, dar cu siguranta nu doar pe mine ma uimeste, ci si pe fanii inraiti ai celor de la Apple, nu cred ca se asteptau ca gigantul american sa intre si in aceasta industrie unde isi face veacul si un alt contracandidat, Google.

maxresdefaultApple incepe sa construiasca o masina autonoma care sa se conduca singura prin Silicon Valley, iar potrivit celor de la The Guardian, acestia cauta un loc cat mai sigur in zona San Francisco pentru a putea testa modelul la care lucreaza in momentul de fata.

Proiectul acesta, al masinii autonome, se pare ca este intr-un stadiu avansat, iar inginerii Apple implicati in punerea in practica a lui au avut o intalnire oficiala cu cei de la stadionul GoMentum, stadionul fiind o fosta baza navala, iar in acest moment este transformata intr-un teren pentru teste care au un nivel ridicat de protectie pentru noile vehicule autonome.

Se speculeaza faptul ca directorul executiv al gigantului Apple, Tim Cook, a avut mai multe intalniri cu constructorii de masini si totodata, se pare ca au si recrutat oameni cheie din industria auto de top, avand membrii luati inclusiv de la devizii de cercetare precum Mercedes Benz.

Proiectul Apple poarta denumirea de Titan, iar aceasta decizie se pare ca vine dupa ce Google si Uber au investit deja sume foarte mari in construirea de masini robot.

Sunt foarte nerabdator sa vad aceste masini in sfarsit pe strada, iar aceasta competitie intre marii giganti nu face altceva decat sa aduca un mare plus industriei de masini autonome.

s-ar putea sa-ti placa