Acasa Portabile Apple a anuntat un nou MacBook de 15 inch

Apple a anuntat un nou MacBook de 15 inch

by Dragos Schiopu

Vesti bune pentru fanii Apple, chiar inainte de Worldwide Developers Conference de luna viitoare, Apple a actualizat lista de specificatii pentru  Retina MacBook Pro. Completarea pentru 2015 a MacBook a inceput cu noul MacBook Air, Retina MacBook Pro de 13 inch si MacBook.

macbook

Noul dispozitiv MacBook Pro de 15 inch este disponibil in 2 versiuni, versiunea high-end si versiunea entry-level. Procesorul versiunii high-end a fost schimbat dintr-un Nvidia GeForge GT 750 M cu un procesor AMD Radeon R9 M370X cu 2 GB Ram DDR5. Versiunea high-end este disponibila la un pret de 2.499 dolari. La versiunea entry-level nu s-au mai adaugat foarte multe noutati, doar s-a mai adaugat o grafica integrata Intel, Iris.

Modelul de baza il gasim la pretul de 1.999 de dolari. Acest model are un procesor quad-core i7 care ruleaza pe o frecventa de 2.2 GHz, un SSD de 256 GB si 16 GB DDR3 memorie ram. Versiunea high-end are un procesor quad-core I7 care ruleaza pe o frecventa de 2.5 GHz, un SSD de 512 GB si 16 GB memorie ram. Daca dorim un update pe partea hardware trebuie sa mai platim ceva in plus. Pentru upgrade putem alege o memorie interna mai mare sau un procesor imbunatatit.

Ambele modele promit o autonomie a bateriei de pana la 9 ore la o utilizare continua. Ambele modele au aceeasi dimensiune a ecranului de 15 inch cu o rezolutie de 2880 x 1800 pixeli. Dispozitivele mai dispun de 2 porturi USB 3.0, un slot pentru card microSD, port HDMI, wi-fi si bluetooth.

Vizual, aceste modele de MacBook-uri au un aspect asemanator cu modelele din 2012 si 2013. O diferenta remarcata la acest nou model de MacBook este Force Touch trackpad care ofera o buna experienta a controlarii dispozitivului dumneavoastra, nemaiavand nevoie de un mouse. Tehnologia Force Touch trackpad a fost introdusa in noul MacBook, in mod special, pentru cat spatiu ocupa pe dispozitiv, spatiul fiind mic si ofera o buna experienta, si este destinat sa incurajeze dezvoltatorii sa adopte Force Touch trackpad API in software-ul lor.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Tudor Lucian 20-05-2015 - 12:30

Corecteaza greselile.Sunt o multime doar citind printre randuri

Claudiu Burlacu 20-05-2015 - 12:57

Multumesc mult de atentionare, l-am scris aseara si eram putin obosit si am uitat sa-l mai recitesc inca odata.

Comentariile sunt inchise.