Acasa Tehnologie Apple a lansat prima cască de realitate virtuală, află ce preț va avea.

Apple a lansat prima cască de realitate virtuală, află ce preț va avea.

by Dragos Schiopu

Sunt încântat să vă aduc vești despre ultima inovație din lumea tehnologiei, direct de la gigantul tech, Apple. Într-o mișcare care promite să schimbe din nou jocul, Apple a dezvăluit Vision Pro, prima sa cască de realitate mixtă, în cadrul conferinței anuale a dezvoltatorilor de software.

Vision Pro este un pas uriaș înainte în tehnologia de realitate augmentată, combinând lumea reală cu cea digitală într-un mod care nu a mai fost văzut până acum. Tim Cook, CEO-ul Apple, a descris acest dispozitiv ca fiind „primul produs Apple prin care te uiți și nu la el”. Acesta este un dispozitiv care arată ca o pereche de ochelari de schi și este controlat cu ochii, mâinile și vocea.

Prețul de pornire pentru acest gadget revoluționar este de 3.499 de dolari, cu lansarea pe piața din SUA programată pentru începutul anului 2024. Deși prețul poate părea destul de înalt, trebuie să ne amintim că acesta este un produs care promite să schimbe modul în care interacționăm cu tehnologia și lumea digitală.

Vision Pro nu are un controler, ceea ce înseamnă că navigarea se face prin intermediul unui sistem de operare numit visionOS, care funcționează atunci când utilizatorul se uită spre pictogramele (icons) pe ecran. De asemenea, dispozitivul acceptă accesorii Bluetooth, inclusiv Magic Keyboard și Magic Trackpad, și permite conectarea la Mac pentru a-l folosi în interiorul căștii.

Cu lansarea Vision Pro, Apple intră într-o piață deja aglomerată cu dispozitive de realitate mixtă și virtuală, dar dacă istoria ne-a învățat ceva, este că Apple are capacitatea de a schimba jocul și de a stabili noi standarde în industrie.

Este un moment interesant pentru tehnologia de realitate mixtă și sunt încântat să văd cum se va dezvolta acest domeniu în următorii ani. Până atunci, să așteptăm cu nerăbdare lansarea Vision Pro și să vedem cum va schimba aceasta lumea tehnologiei.

s-ar putea sa-ti placa