Acasa Telefoane Aplicatia Prisma pentru telefoane mobile vine cu un update

Aplicatia Prisma pentru telefoane mobile vine cu un update

by Dragos Schiopu

Daca intri in magazinul Google Play, cu siguranta vei gasi multe aplicatii cu ajutorul carora sa iti editezi fotografiile, folosind diferite filtre, rame pentru fotografii si multe altele, elemente care sunt incluse, desigur, in aplicatia respectiva. Aplicatia Prisma este ceva nou pentru mine, asta pentru ca am aflat de ea acum cateva zile si am zis sa impartasesc cu voi ceea ce stiu.

Prisma este una dintre numeroasele aplicatii de editare foto, dar vine cu ceva nou in sensul in care utilizeaza o retea neuronala si o inteligenta artificiala astfel incat imaginile tale sa fie transformate intr-o capodopera de arta, intr-o creatie artistica cu alte cuvinte. Aceasta aplicatie nu este pe piata de mult timp, deoarece chiar in iunie al acestui an, dezvoltatorul sau, Alexey Moinseekov, a lansat-o ca si aplicatie gratuita pentru dispozitivele mobile. La doar o saptamana dupa ce Prisma a fost lansata, a inceput sa castige popularitate in randul utilizatorilor de Android, fiind descarcata de peste 7 milioane de ori si avand peste 1 milion de utilizatori activi pana la sfarsitul lui iulie 2016. Debutul si l-a facut ca si aplicatie pentru App Store a lui Apple, asta in prima saptamana din iunie, iar in saptamanile ce au urmat, Prisma a devenit aplicatia de top descarcata de majoritatea rusilor si de vecinii lor din tarile alaturate.

In luna iulie, pe data de 19 mai exact, Prisma a fost lansata ca si aplicatie beta pentru telefoanele cu Android, iar dupa feedback-ul pozitiv primit din partea utilizatorilor de Android, a fost facuta publica cateva zile mai tarziu, pe data de 24 iulie, pentru magazinul Google Play. Tot in iulie 2016, dezvoltatorul lui Prisma a anuntat ca versiunea acestei aplicatii de realitate video si realitate virtuala este momentan la stadiul de dezvoltare. Utilizatorii pot sa incarce poze si sa selecteze o varietate de filtre care sa transforme o fotografie intr-un efect artistic total. La lansarea sa, Prisma oferea doar 20 de tipuri de filtre diferite, dar zi de zi, Moinseekov adauga alte filtre noi. Tot acesta a afirmat la un moment dat ca progresul facut pentru dezvoltarea aplicatiei nu a durat mai mult de o luna si jumatate si ca echipa sa cu care a lucrat nu a facut nimic ca sa o promoveze.

Redarea fotografiilor se face in servere de laborator ale lui Prisma si foloseste o retea neuronala si inteligenta artificiala, care sa adauge efecte artistice. Rezultatul este livrat inapoi utilizatorului, direct in telefonul sau. Spre deosebire de alte aplicatii de editare foto, Prisma reda imaginea trecand prin diferite straturi si recreand imaginea mai degraba decat inserand un strat anume peste imagine. Chiar de la inceputul lansarii sale pentru dispozitivele Android, aplicatia a fost descarcata de peste 1 milion de ori, avand peste 50 milioane de fotografii procesate.

Prisma este o aplicatie originala de aplicat filtre fotografiilor si ar fi fost mult mai populara decat este la ora actuala, asta daca Pokemon Go nu facea ravagii printre consumatorii de tehnologie si aplicatii video. Aplicatia ruseasca oricum a atras atentia utilizatorilor prin ceea ce aduce nou fata de alte programele de acest fel, iar de folosit nu este atat de usor, mai ales ca aceasta utilizeaza reteaua respectiva despre care am tot mentionat. Pentru ca dezvoltatorul ei a adaugat de fiecare data filtre, aplicatia a adus un minus destul de evident daca ma refer la viteza cu care poate sa proceseze o fotografie. In acest sens, dupa ce dezvoltatorul Prisma a luat in considerare sfaturile primite din partea utilizatorilor, s-a gandit sa imbunatateasca viteza cu care aplicatia reactioneaza cand o fotografie trebuie sa fie procesata, dupa ce s-au aplicat filtrele respective. Multi sunt de parere ca performanta in privinta vitezei a fost imbunatatita, astfel ca timpul de procesare a unei imagini este semnificativ mai mic.

prisma app

In concluzie, noutatea adusa de atragatoarea aplicatie Prisma este legata direct de viteza de procesare foto, iar in acest sens, pentru ca s-a lucrat la imbunatatirea timpului de procesare, dezvoltatorul ei si echipa cu care a lucrat au reusit sa faca posibil faptul acesta, timpul acum nemaifiind inexistent cum erau de parere inainte unii utilizatori. Pentru ca mi-a starnit curiozitatea si cred ca si pe voi v-am facut curiosi, am sa descarc aplicatia pe telefonul mobil si am sa editez, pentru inceput, cateva fotografii. Si voi o puteti descarca de aici (click pe link).

s-ar putea sa-ti placa