Acasa Diverse Aplicatia cu care iti poti inlocui animalul mort

Aplicatia cu care iti poti inlocui animalul mort

by Dragos Schiopu

Pierderea unui animal de companie este una din cele mai dificile momente pe care le traim, iar gasirea unui nou prieten patruped poate fi descuranjatoare. Dar noua aplicatie pentru iOS vrea sa faca inlocuirea unui animal mai usoara pentru tine – cu conditia sa cauti unul aproape identic cu cel pierdut.

petmatch-app-screens
PetMatch foloseste recunoasterea imaginilor pentru a pisici si caini dati spre adoptie ce arata asemanator cu cel din poza. Chiar daca Superfish, compania din spatele aplicatiei, nu este exact specializata ca motor de cautare de inlocuit animalele moarte – compania descrie aplicatia drept o unelta pentru a gasi animalul visurilor tale – aplicatia se va dovedi fara indoiala ajutatoare parintilor care nu vor sa le spuna copiilor ce s-a intamplat de fapt cu Fluffy.

Cand utilizatorii incarca o fotografie a unui caine sau a unei pisici, aplicatia compara imaginea cu fotografii ale animalelor din apropiere care sunt in momentul respectiv date spre adoptie. Se presupune ca rezultatele afiseaza poze ale animalelor asemanatoare si informatii despre adapostul sau agentia de adoptie unde se afla acestea. Utilizatorii ce nu cauta potriviri exacte cu un alt animal pot rasfoi galeria aplicatiei de animale ce pot fi adoptate.

„Algoritmele noastre sofisticate (si brevetele noastre inregistrate) ne permit sa analizam fiecare fotografie si sa oferim imagini similare sau chiar identice in timp real – fara etichete, fara implicatie umana”, scrie compania pe website-ul sau, adaugand ca platforma lor sepoate ocupa de pana la 2000 de cautari pe secunda.

In momentul de fata, aplicatia gratuita pare sa fie mai mult conceptuala decat practica. O cautare pentru o pisicuta alba din galeria aplicatiei, de exemplu, a afisat cateva alte pisici albe – toate din adaposturi la o distanta de cateva sute de kilometri.

Aplicatia pare de asemenea sa se bazeze pe faptul ca animalul este pozitionat in centrul cadrului. Am incarcat o poza a pisicii unui prieten, care seintampla sa fie in totalitate neagra, iar aplicatia a gasit fotografii cu alte pisici negre stand in aceeasi pozitie ca cea din fotografia mea – niciuna dintre ele fiind mai aproape de cateva sute de km.

Superfish mai are o aplicatie bazata pe cautare de imagini in lucru, WindowShopper, ce permite utilizatorilor sa incarce fotografii ale produselor pentru a gasi articole similare in magazinele online..

s-ar putea sa-ti placa