Acasa Tehnologie Aplicatia ce recunoaste numarul de calorii din mancarurile fotografiate

Aplicatia ce recunoaste numarul de calorii din mancarurile fotografiate

by Dragos Schiopu

Te ingrijorezi ca ti-ai umplut farfuria prea mult la cantina? Cercetatorii de la SRI Ventures (cei ce au creat-o pe Siri inainte ca Apple sa o cumpere) lucreaza la o noua aplicatie care foloseste recunoasterea imaginilor si inteligenta artificiala pentru a estima numarul caloriilor pe care esti pe cale sa le consumi.

Digital future

Exista deja aplicatii similare, dar ori se bazeaza pe analize hardware sofisticate si scumpe, ori concesioneaza munca oamenilor prin serviciile mecanice turce. SRI Ventures spera la independenta totala cu aceasta aplicatie, bazata pe o poza facuta de utilizator si alte date folositoare pe care le poate furniza smartphone-ul.

De exemplu, daca faci o poza unui burger si smartphone-ul stie ca iei cina la McDonalds, informatiile despre calorii pot si scoase automat din o baza de date ce contine deja informatiile nutritionale din meniul restaurantului. Aplicatia poate de asemenea intreba utilizatorul in cazul neintelegerilor asupra anumitor aspecte, dar prioritatea este de a fi cat de simplificata posibil.

SRI_Ventures_aplicatie_calorii_digipedia
Nu poti sa nu fi putin sceptic in privinta celor multe variante ale mancarii ca painea integrala ce arata ca painea alba sau chili-ul facut din curcan in loc de carne de vita, dar ideea, venita de la Institutul National al Sanatatii, este, intr-adevar, buna.

Si chiar daca nupoate fi 100% sigura o valoare aproximativa a caloriilor, o variatie intre 400-600 de calorii nu afecteaza o persoana prea mult – nu mai mult decat o ajuta aceasta aplicatie. Fiind inca la inceput, aceasta inca se mai loveste de probleme precum grasimile ascunse din mancaruri, uleiul sau untul, pe care nu le recunoaste inca, dar directorul executiv al SRI Ventures, Dror Oren, sustine ca “Daca un om recunoaste ce este in farfurie, si aplicatia o va face”. Astfel, poate fi incredibil de folositoare pentru cei ce tin o dieta sau pentru atletii ce au nevoie de o monitorizare atenta a cantitatii de calorii cosumate.

s-ar putea sa-ti placa