Acasa Tehnologie Apelurile video sunt disponibile in WhatsApp pe Android

Apelurile video sunt disponibile in WhatsApp pe Android

by Dragos Schiopu

Despre apelurile video in aplicatia WhatsApp s-a vorbit foarte mult in ultima vreme si iata ca acestea isi fac aparitia pe aplicatia WhatsApp pentru Android. Aceasta functie este disponibila in ultima actualizare a aplicatiei pentru Android, dar aveti nevoie si de ajutorul unui alt utilizator pentru a activa aceasta functie.

In primul rand, aveti nevoie de cea mai recenta versiune a aplicatiei, adica 2.11.561 iar in al 2-lea rand aveti nevoie sa fiti sunati de un alt utilizator care are aceasta functie activata. Dupa ce ati primit apelul, inchideti si deschideti aplicatia. Dupa inchiderea si deschiderea aplicatiei ar trebui sa aveti un ecran cu 3 coloane, una dintre ele cu apeluri video. Exact ca in imaginea de mai jos:

WhatsApp UI with voice call feature

Cu ajutorul acestei functii puteti suna si sa fiti sunati de alti utilizatori care au aceasta versiune a aplicatiei (2.11.561). Daca un utilizator foloseste o versiune a aplicatiei mai veche, s-ar putea ca acesta sa nu poata fi sunat de catre dumneavoastra. Apelurile video se realizeaza cu ajutorul tehnologiei VoIP, pentru care WhatsApp a cheltuit peste 19 miliarde de dolari.

Odata cu introducerea acestei noi functii, WhatsApp devine unul dintre principali concurenti cu aplicatiile Skype si Viber, care acestea au deja introdusa functia de apeluri video.

Aceasta nou functie este disponibila doar pentru sistemul de operare Android, pentru celelalte sisteme de operare urmand sa isi faca aparitia in curand. Aplicatia WhatsApp pentru Android se poate descarca de aici.

s-ar putea sa-ti placa