Acasa Tehnologie Android L posibil nume de cod „Lemon Meringue Pie”

Android L posibil nume de cod „Lemon Meringue Pie”

by Dragos Schiopu

In ciuda faptului ca lansarea noului sistem de operare Android 5.0 se apropie cu pasi marunti, numele lui inca nu a fost confirmat. Recentele zvonuri indica faptul ca numele de cod ar fi Lemon Meringue Pie.
android-l-lemon-meringue-pie
NDTV relateaza ca numele de cod LMP a aparut in cateva documente Google, fapt care sugereaza ca acesta va fi numele urmatorei versiune de Android. In documentele acelea apare de cateva ori numele de LMP incluzand si descrierea firmware-ului a tabletei Nexus 8 „Volantis”.

Desi Lemon Meringue Pie suna foarte delicios, trebuie sa ne reamintim ca atunci cand a fost lansat android 4.4 KitKat, a avut ca si nume de cod „KLP” (Key Lime Pie) in documente similare aparute acum pentru versiunea 5.0 de Android. In ultimul moment cand a facut un parteneriat cu Nestle, Google a schimbat denumirea in KitKat.

Indiferent de denumirea lui, Android 5.0 este asteptat sa fie lansat in toamna aceasta impreuna cu un nou dispozitiv Nexus.

Pe cand va sosi update-ul pentru dispozitivele noastre?
Android Origin a facut o incercare de a prezice aproximativ momentul in care smartphone-urile de top ar primii update la proaspata versiune de android. Primul dispozitiv de care s-ar bucura de Android 5 ar fi Google Nexus 5. Avand in vedere ca Nexus 4 a primit update oficial la KitKat in jumatate de luna de la lansare, ar trebui ca Nexus 5 sa aiba aceeasi soarta. In momentul in care Google lanseaza Android L, ne asteptam ca Nexus 5 sa primeasca update dupa 2 saptamani, la fel poate fi si pentru dispozitivul Moto X+1. Ne putem astepta ca Motorola sa furnizeze ultima versiune de Android pentru Moto x in maxim o luna de la lansarea sistemului de operare.

Urmatorul pe lista care ar primii Android L este HTC cu al sau One M8 care in aproximativ o luna se poate bucura de ultima versine al sistemului de operare de la Google. Pentru compania Samsung i-au trebuit 2 luni jumatate pentru a lansa update-ul la KitKat pentru Galaxy Note 3, deci ar trebui sa dureze aproximativ acelasi timp pentru Galaxy Note 4 sa primeasca Android L. Probabil Galaxy S5 va mai avea de asteptat 3 luni jumatate de la lansara lui Android 5.0 pana sa primeasca primul update OTA al sistemului de operare. Si in cele din urma va fi Lg G2. Smartphone-urile de la LG ar putea primi update abia peste 4 luni jumatate.

s-ar putea sa-ti placa