Acasa Telefoane Android 6.0 pe Sony Xperia Z5 aduce o autonomie mai mare

Android 6.0 pe Sony Xperia Z5 aduce o autonomie mai mare

by Dragos Schiopu

Sony Xperia Z5 vine cu un nou mod numit Stamina care aduce o performanta cu peste 400% mai mare in standby. Pare o exagerare imensa, insa ar putea fi oarecum adevarat. Cel putin din vorbele celor de la Sony acest update ar putea face exact ceea ce spune, adica o durata mult mai mare la autonomie, pe langa alte beneficii care le are Android 6 Marshmallow. Totul se rezuma la procesele din background care consuma o mare parte din bateria telefonului. Sunt curios sa vad daca viitorul update isi va face treaba bine.

Sony-Xperia-Z4-Compact

Sony promite un nou Mod Stamina pe viitorul update de la Xperia Z5. Este destul de simplu si presupune limitarea proceselor din background. Ce inseamna asta? Aplicatiile nu vor mai rula cand telefonul are ecranul stins adica ele nu vor mai trimite notificari, nu vor mai accesa internetul mobil (daca acesta este pornit), nu se vor mai sincroniza. Aceste activitati consuma o mare parte a bateriei cand telefonul nu este utilizat. Acest nou mod stamina va bloca accesul la internet si wifi. Practic, telefonul va putea primi doar apeluri si mesaje sau MMS-uri. Led-ul de notificari se va activa doar daca bateria trebuie incarcata, astfel nu cred ca Led-ul se va mai activa daca ati pierdut un apel. Ar fi buna si o personalizare al acestui mod pentru un control total.

Aceste noi optiuni vor veni in urmatorul update de Android 6.0 Marshmallow din Sony Xperia Z5 si Z5 Compact care au 2900 mAh respectiv 2700 mAh. De mentionat este si capacitatea bateriilor care asigura o zi de utilizare fara probleme si fara acest mod stamina. Pentru Z5 Compact, autonomia ar trebui sa fie si mai mare decat la modelul standard, deoarece are un ecran mult mai mic.

Despre Xperia Z5 pot spune ca este un telefon excelent cu o putere de procesare foarte mare avand ca si CPU un SD810. Totusi, Z5 Compact mi se pare telefonul anului pentru ca vine cu o incredibila putere de procesare avand tot SD810, dar un ecran HD ceea ce il face cel mai rapid telefon de pe piata. Nu mai cunosc un model de telefon care sa vina cu SD810, ecran de 4,6 inci si rezolutie HD.

s-ar putea sa-ti placa