Acasa Tehnologie Intel doreste sa lanseze procesoare cu 48 core-uri

Intel doreste sa lanseze procesoare cu 48 core-uri

by Dragos Schiopu

Mai exact, cercetatorii Intel au de gand sa dezvolte procesoare cu 48 core-uri pentru platforme mobile. Acestia doresc ca telefoanele si tabletele sa fie suficient de puternice pentru a indeplini absolut orice activitate pe care o poate rula astazi un calculator. Se pare ca nu este doar un plan de viitor ci chiar se lucreaza deja la aceasta viitoare platforma pe care o vor integra in tablete, laptopuri si telefoane.

Avem deja telefoane si tablete multi-core, insa un device mobil cu 48 core-uri ar face o diferenta incredibila din toate punctele de vedere. In primul rand trebuie sa intelegeti avantajul principal al tehnologiilor multi-core, si anume faptul ca pentru fiecare core se poate atribui o aplicatie (sau mai multe). In felul asta load-urile pot fi balansate si echilibrate pentru a nu solicita tot procesorul fara sa fie nevoie.

Practic, cele 48 de core-uri ar aduce imbunatatiri considerabil de mari in privinta multitasking-ului. O multime de procese ar fi terminate mult mai rapid, astfel, device-ul devenind mult mai rapid si eficient comparativ cu tehnologia actuala care de cele mai multe ori se blocheaza atunci cand lansam mai multe aplicatii.

Specialistii Intel ne asigura ca vom beneficia de o astfel de tehnologie in mai putin de 10 ani. Personal cred ca ne vor surprinde cu asa ceva in urmatorii 3 ani.

s-ar putea sa-ti placa