Acasa Tehnologie Americanii pun bazele unor noi arme laser!

Americanii pun bazele unor noi arme laser!

by Dragos Schiopu

a1

Americanii sunt extrem de precauti in cazul unui eventual razboi, de fiecare data sunt in cautarea dezvoltarii unor noi dispozitive care sa le faca viata mai usoara in cazul unui atac. Cercetatorii au creat o arma laser capabila sa nimereasca tinta extrem de bine chiar si de la o mila distanta.

Oamenii in trecut credeau ca razboiul reprezinta un factor prin care tehnologia militara sa isi demonstreze progresul, insa americanii au demonstrat ca acest sistem poate fi obtinut chiar si pe timp de pace. Dezvoltatorii de la Lockheed-Martin, cea mai mare companie ce se ocupa cu furnizarea echipamentelor militare, a prezentat noul prototip de arma laser, denumita si ATHENA (Advand Test High Energy Asset), singura arma din lume ce ar putea sa influenteze masiv tacticile de lupta in viitor.

Conform cercetatorilor de la Lockheed-Martin, se pare ca noua lor arma este capabila sa distruga motorul unei masini de la aproximativ o mila distanta. Metoda cu ajutorul careia functioneaza aceasta arma este diferita in comparatie cu ceea ce se foloseste acum in tehnica militara, arma fiind dotata cu fibra optica dopata cu elemente rare, cu ajutorul carora se amplifica directia de tragere si viteza, putand sa nimereasca orice tinta in miscare de la o distanta foarte mare.

Laserul folosit pentru directionarea ariei de tragere a glontului are o putere de 30 de kW si combina mai multe tehnologii intr-una singura facand astfel o amplificare intr-o singura unda pentru a obtine rezultatele dorite. Cei de la Lockheed-Martin nu sunt singurii ce se ocupa cu dezvoltarea unor asemenea tehnologii, anul trecut marina americana a testat un prototip de arma laser in golful Persic.

Cu tehnologia disponibila acum pe piata, armele ar putea deveni extrem de inteligente, ar putea deveni de zeci de ori mai eficiente si mai usor de folosit, lucru ce ar putea duce si la distrugerea in masa. Cercetatorii care au pus bazele acestor tehnologii din fericire sunt extrem de secretosi in privinta modului de functionare a acestor arme, facandu-le astfel tot mai greu de accesat de catre teroristi.

https://www.youtube.com/watch?v=D0DbgNju2wE

s-ar putea sa-ti placa