Acasa Tehnologie Roata care genereaza energie electrica a fost prezentata la Salonul Auto de la Geneva!

Roata care genereaza energie electrica a fost prezentata la Salonul Auto de la Geneva!

by Dragos Schiopu

1

Cei de la Goodyear au prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva un prototip de roata cu ajutorul careia masinile electrice vor beneficia de inca o sursa de curent in plus. Tehnologia masinilor electrice inca este in stadiul de dezvoltare, astfel tot mai multi cercetatori cauta solutii pentru a mari autonomia bateriei sau sistemele de incarcare in timpul mersului a acesteia. Conform spuselor celor de la Goodyear viitoarele roti vor fi capabile sa revolutioneze intreg sistemul din industria automobilelor.

Dupa afirmatiile dezvoltatorilor roata ar trebui sa fie capabila sa rezolve una dintre cele mai mari probleme a masinilor electrice, mai exact sa produca suficienta energie in timpul mersului pentru a avea o autonomie mult mai lunga a bateriei.

2

Din pacate la momentul de fata autonomia bateriilor electrice reprezinta unul dintre cele mai mari minusuri. Masinile electrice din zilele noastre nu sunt capabile sa mearga mai mult de 100 de mile fara sa aiba nevoie de cel putin o incarcare. BH03, asa cum a fost denumit acest sistem de catre cei de la Goodyear este capabil sa transforme caldura generata de roti in timpul deplasarii in energie electrica.

Joe Zekoski, vice-presedintele companiei este de parere ca acest sistem va reinventa rolul pe care il vor avea rotile in viitor. Compania spera ca pe viitor tot mai multe produse de la ei sa fie integrate in toate masinile electrice. Sistemul inventat de acestia este capabil sa mentina caldura generata in mers, iar prin convertirea acesteia sa mareasca autonomia masinilor electrice.

Din pacate la momentul de fata cei de la Goodyear nu au vrut sa furnizeze mai multe detalii cu privire la viitoarele roti pentru masinile electrice, insa ne-au dat de inteles cat de importanta va fi tehnologia acestor masini si cat de mult a evoluat in acest domeniu. Nu stim nici daca aceste prototipuri vor putea sa ajunga vreodata pe piata intrucat producatorii mai au suficient de mult de lucru incat sa le faca sigure si fara probleme.

s-ar putea sa-ti placa