Acasa Tehnologie Alternative pentru Google Play

Alternative pentru Google Play

by Dragos Schiopu

google-play-logo11

Nu cred ca exista un utilizator de smartphone care de pana acum sa nu fi auzit de Google Play. Este modulul de tip software creat de cei de la Google pentru toti utilizatorii platformei Android. Practic, cu ajutorul acestuia sunt desfasurate majoritatea activitatilor dintr-un smartphone.

Probabil ca unii utilizatori s-au saturat de Google Play si vor ceva mai interesant, cu aplicatii gratis, care sa le permita si altceva fata de ceea ce ofera la momentul actual Market-ul Google. Dezvoltatorii si-au dat silinta si au creat diferite sisteme software cu ajutorul carora se pot descarca aplicatii gratis sau cu bani, de pe serverele lor proprii, fara a mai apela la ajutorul celor de la Google.

27213Screenshot_2013-02-25-11-46-18-360x640

Yandex este conceput de o echipa tanara de dezvoltatori din Rusia, care si-a propus sa devina un principal competitor pentru piata locala. Are peste 85.000 de aplicatii, si este finantat de Kaspersky, care le-a pus la dispozitie si solutiile de AV.

Amazon-Appstore-Old1

Amazon Appstore este destul de cunoscut pe piata aplicatiilor de Android. Dispune de zeci de mii de aplicatii, si poate fi folosit numai prin descarcarea propriului lor soft dedicat. Are ca principala tinta oferirea unor jocuri si aplicatii ceva mai ieftine fata de cele pe care le detin cei de la Google.

apktrain

Apk Train contine o sumedenie de aplicatii si jocuri printre care si cele mai cunoscute de pe platforma Android. Nu are un sistem de marketing intrucat ofera doar aplicatii gratuite, respectand totodata termenii legali si drepturile de autor.
Slide-Me-Android-app

SlideMe este un alt magazin cu o reputatie destul de mare, si cu aplicatii numeroase, gratuite sau nu. Are functia de a oferi utilizatorilor posiblitatea de a obtine aplicatia dorita direct de pe site-ul lor oficial sau din aplicatia dedicata.

mobango1

Mobango ofera aplicatii de buna calitate, dar are probleme in ceea ce priveste design-ul. Descrierile si Screenshot-urile pentru aplicatii sunt foarte mici si nu ofera utilizatorului informatii prea concise despre ceea ce se desfasoara in aplicatie. In categoria aplicatiilor gratuite pentru aceasta platforma de marketing sunt doar 100.000, mai multe fiind disponibile cu bani.

Toate sunt bune, si acceptate legal de catre Google, ramane doar la alegerea utilizatorului pentru ceea ce vrea sa aleaga.

s-ar putea sa-ti placa