Acasa Tehnologie Secretul pozelor de calitate de la Samsung S5

Secretul pozelor de calitate de la Samsung S5

by Dragos Schiopu

Samsung_Galaxy_S5_review_76_0

Cum reuseste Samsung sa faca poze atat de bune cu Galaxy S5, a devenit un mister pentru celelalte companii.

S-a votat, si sa constat ca e mai bine sa le arate fanilor metodele de care se folosesc pentru a egaliza lumina si saturatia unei fotografii in asa fel incat sa arate bine. De cele mai multe ori, varfurile de gama trebuie sa ofere un exemplu in ceea ce priveste camera foto. Spre exemplu cei de la HTC vor integra ultrapixelii, din moment ce competitorii inca folosesc MegaPixeli.

Camera de pe S5, are 16 Megapixeli si poate sa foloseasca functia de HDR in timp real. Pentru cei care inca nu au avut ocazia sa utilizeze un sistem HDR, va putem spune ca are functia de a realiza imagini cu un interval extins de tonuri, care este peste tot ceea ce poate realiza o simpla camera la momentul actual.

Nu este gadget-ul perfect, intrucat nu se descurca prea bine in conditii de lumina scazuta, dar atunci cand se afla intr-un mediu de studio, sau exterior, acesta reuseste sa faca unele dintre cele mai bune poze, din randul telefoanelor.

Culorile, lumina si focalizarea sunt printre cele mai importante in realizarea unei fotografii bune, in asa fel incat S5 a fost invatat sa suprapuna si sa regreleze toate aceste functii pentru a demonstra ca se pot face fotografii bune si cu o camera de dimensiuni mici.

Nu se ridica la calitatea unui aparat foto profesional, si nu sunt sanse sa faca acest lucru, dar tehnologia evolueaza repede si devine cateodata incredibila. Ar avea nevoie de lentile mult mai mari si mai groase, si desigur integrate speciale prin care fotografia sa poata sa se extinda, pentru a putea deveni in egala masura la fel de buna precum cea facuta cu un aparat profesional.

Daca pentru s5 au creat o camera foto destul de buna, ne asteptam sa vedem si ceea ce vor mai dezvolta si pentru urmatoarele versiuni. Cel mai probabil vor ajunge sa creeze sisteme prin care sa poata integra camera foto in relief, dar totodata sa nu afecteze nici design-ul.

s-ar putea sa-ti placa