Acasa Computere Alternative la Microsoft Office

Alternative la Microsoft Office

by Dragos Schiopu

Microsoft Office este cel mai bun program de aplicatii de birou deoarece prezinta o suita completa si foarte complexa care isi face foarte bine treaba. Insa aceasta suita de la Microsoft Corporation costa destul de mult, iar unii dintre noi nu folosim zilnic suita Office sau o folosim doar cand avem nevoie sa salvam un document sau ceva schite, idei. Sa investim mult in ceva ce nu folosim este o idee destul de proasta. Ce facem ca sa putem sa citim documentele Office avand extensii specifice fara sa platim. Din fericire avem cateva alternative la Microsoft Office care merita sa fie luate in seama.

office_15

Apache OpenOffice

Apache Open Office este o suita foarte asemanatoare cu Microsoft Office 2003, mai exact este o suita care are aspectul unui Office fara ribbon. Aceasta suita este foarte buna si foarte stabila si a ajuns la versiunea 4.1 fiind foarte utila si foarte simplu de utilizat.

Libre Office

Libre Office este o alternativa atat la Microsoft Office cat si la Apache OpenOffice. Libre Office este creat de o echipa care au renuntat la proiectul Apache OpenOffice si prezinta cateva remedieri minore fata de Apache sau cel putin asa spun cei de la Libre Office.

Dintre cele doua programe chiar nu conteaza pe care il alegeti, deoarece ele au fost create in mare de aceeasi echipa, iar diferenta dintre ele este minora. Puteti sa le incercati pe amandoua si sa alegeti suita care va place mai mult.

Kingsoft Office

Kingsoft Office este o alta alternativa gratuita ce arata mult mai bine decat Apache sau Libre Office. Aceasta suita este mai simpla decat cele doua mentionate mai sus. Are un design mult mai frumos, dar si o functionalitate mai mica. Mai exact permite editare de text, spreadsheet si prezentari. Avantajul este ca poate importa fisierede Office cu extensiile de la Microsoft foarte bine.

Mai exista si alte optiuni, dar nu are rost sa le enumar deoarece sunt mult mai slabe si au o functionalitate redusa. Personal, eu va recomand Libre Office, dar oricare din cele trei variante mentionate mai sus pot fi utilizate fiind cele mai bune alternative la Microsoft Office.

s-ar putea sa-ti placa