Acasa Tehnologie Siemens angajeaza peste 200 de persoane in Cluj Napoca

Siemens angajeaza peste 200 de persoane in Cluj Napoca

by Dragos Schiopu

Siemens a demarat deja o ampla operatiune de recrutare online pentru noul centru de cercetare si development din Cluj Napoca. Acestia intentioneaza sa angajeze 210 oameni ce vor lucra in diferite proiecte globale in industria de dezvoltare a software-ului produs pentru Siemens. Majoritatea pozitiilor disponibile sunt in domenii de testing, productie si development de software, insa pe langa asta mai sunt si pozitii in inginerie electrica.

Siemens SRL HQ Bucuresti

Siemens SRL HQ Bucuresti

Investitiile realizate (sau care vor fi realizate) in nou centru R&D din Cluj Napoca depasesc 4.5 miloane de euro si includ costuri de amenajare si pregatire a spatiilor, infrastructura si chirie.  In aceasta suma nu au fost incluse costurile de pregatire, instruire si salarizare a viitorilor angajati.

Sediul Siemens din Cluj Napoca ocupa toata cladirea B din Liberty Technology Park Cluj si se intinde pe o suprafata de peste 3000 metri patrati. Din cate am inteles, realizarea intregului proiect a fost coodonat de catre dezvoltator si predat la cheie la inceputului lunii august 2014. Totul respectandu-se atat planul initial cat si deadline-ul de predare.

Siemens sunt de peste 100 de ani in in Romania si au aproximativ 1600 de angajati in cele doua centre IT din Brasov (300 de angajati in fiecare) si cele patru fabrici de componente pentru automatizari si aplicatii industriale din Buzias si Sibiu.

George Costache, CEO la Siemens Romania a declarat urmatoarele:

„Crestem intr-o nouă directie si ne dorim sa recrutam cei mai buni ingineri din zona care sa lucreze intr-unul dintre cele mai moderne centre IT ale Siemens din Ro­ma­nia“

Conform comunicatelor de presa oficiale, firma care coordoneaza proiectele Siemens AG la nivel international este Evosoft GmbH, o companie subsidiara sediul in Ungaria care opereaza insa independent. Acestia au semnat un contract pe o perioada de 5 ani care sper sa fie mult mai benefic pentru ambele parti decat contractul nerespectat de Nokia.

 

s-ar putea sa-ti placa