Acasa Tehnologie AMD face echipa cu Toshiba pentru SSD propriu

AMD face echipa cu Toshiba pentru SSD propriu

by Dragos Schiopu

Faimoasa companie AMD anunta ca va incepe un parteneriat cu gigantul Toshiba, care a achizitionat OCZ cu suma de 30 de milioane de dolari. Cele doua companii vor lansa 3 modele de SSD, Radeon R7 de 120, 240 si 480 GB, fiind echipate cu controller-ul OCZ Barefoot 3 si cipul NAND A19nm de la Toshiba. Dispozitivele SSD vor avea garantie de 4 ani si vin echipate cu un adaptor de 3.5 inch pentru desktop-uri.

SSD AMD si Toshiba
Preturile incep de la 99$ pentru modelul de 120GB, iar pentru cele de 240GB si 480GB sunt de 164$, respectiv 299$. Cu o competitie puternica, cei de la AMD vor incerca sa se impuna in fata celor de la Samsung care vin cu modelul 840 EVO de 120GB pentru 89$ si a celor de la Kingston cu modelul SSDNow V300 de 120GB la 55$, iar cel de 240GB la pretul de 95$. Avand in vedere ca noile dispozitive precum Crucial MX100 sau modelul ARC 100 de la OCZ folosesc acelasi controller si memorie NAND ca si vitoarele ssd-uri Radeon, dispozitivele celor de la AMD vor avea garantie si viteze de transfer mai mari.

Ca si memoriile RAM prezentate de AMD acum cativa ani, nu exista nimic deosebit la aceste SSD-uri fata de concurenta. Desi dispozitivele sunt echipate cu tehnologie marca OCZ, compania Advanced Micro Devices a declarat ca foloseseste un firmware foarte diferit creat special pentru aceste SSD-uri. Cei de la AMD au mai spus ca vor fi diferente intre dispozitivele celor doua brand-uri, dar nu cred ca vor fi diferente prea mari sesizate de clienti.

Ideea este ca cei de la compania AMD vor sa ofere clientului produse marca AMD, precum procesoare, placi video, memorii RAM si SSD-uri pentru a simplifica procesul de compatibilitate si de cumparare. Cei care cumpara si instaleaza componente pentru PC-urile lor, vor continua sa cumpere produse bazate pe pret si performanta in defavoarea brand-ului. Pentru cei pasionati de AMD, a mai aparut un produs nou ce il poate achizitiona de la ei.

s-ar putea sa-ti placa