Acasa Tehnologie Afișează imaginile de pe Facebook pe blog

Afișează imaginile de pe Facebook pe blog

by Dragos Schiopu

Știm cu toții că Facebook deține cel mai mare număr de imagini din lume. Și cu ajutorul unui plugin pentru Wordpress, putem să ne folosim de Facebook pentru a ne stoca galeriile noastre de imagini, fără a mai ocupa spațiul pe host-ul nostru.

Pluginul Facebook Photo Fetcher este folosit pentru a afișa pe o pagină sau într-un articol un album foto cu fotografiile de pe Facebook. Modul său de funcționare este simplu: prima dată trebuie să îi dai acces pluginului la Facebook pentru a putea genera o listă cu albumele tale foto și pentru a genera câte un cod pentru inserarea acestora în paginile blogului.  Codul de inserare este de fapt un shortcode:

<!--FBGallery 1234567890123456789 --><!--/FBGallery-->

Acesta poate fi particularizat pentru a modifica modul de afișare a albumelor. Mai multe detalii despre modul de particularizare aici.

Avantajul acestui plugin este că, la prima salvare a paginii în care este inserat un anume album, shortcode-ul de mai sus este înlocuit cu întreg codul HTML necesar afișării albumului, fapt ce permite mai departe o mai bună customizare. Imaginile din album pot conține și descrierea de pe Facebook.

Un dezavantaj derivă din avantajul de mai sus: dacă modifici conținutul albumului de pe Facebook, această modificare nu se reflectă automat și pe blogul tău. Pentru a actualiza imaginile, trebuie să accesezi interfața de admin a pluginului și să pornești manual o actualizare a tuturor paginilor ce conțin shortcode-ul necesar inserării unei galerii foto.

Prin folosirea unui alt plugin numit Add From Server, este posibilă salvarea fotografiilor de pe Facebook pe blogul vostru. Dar cine ar vrea să ocupe spațiul de pe blog cu poze, când le poate găzdui bine mersi Facebook?

s-ar putea sa-ti placa