Acasa Tehnologie Mozilla pregătește propriul său magazin de aplicații

Mozilla pregătește propriul său magazin de aplicații

by Dragos Schiopu

Mozilla se pregătește să lanseze peste câteva săptămâni propriul său magazin de aplicații (momentan în stadiul beta), numit Mozilla Marketplace, care va pune la dispoziție utilizatorilor aplicații web realizate cu tehnologiile HTML5, CSS3 și JavaScript. Magazinul va accepta mai multe tipuri de aplicații și nu se va limita numai la aplicațiile mobile. Magazinul de aplicații Mozilla acceptă încă din februarie aplicații de la dezvoltatori pentru a fi publicate.

Avantajul magazinului Mozilla este dat de numărul imens de utilizatori ai Mozilla și de potențiali clienți, un număr mult mai mare decât App Store și Google Play. Procesul de publicare a unei aplicații va fi destul de simplu și rapid, aplicațiile vor fi scanate pentru a se verifica dacă au viruși sau spyware sau dacă sunt ilegale sau conțin cod sursă sau părți din alt program care este considerat ilegal.

Deși magazinul de aplicații va putea fi accesat din orice browser, procesul de instalare este posibil numai de pe Firefox. Mozilla sper că și alte browsere vor suporta în viitor modelul Firefox de instalare a aplicațiilor din Mozilla Marketplace. Fundația va realiza venituri din reclame și din taxarea veniturilor realizate de dezvoltatori din vânzarea aplicațiilor. O veste bună este că Mozilla va permite dezvoltatorilor să folosească și un sistem de plată propriu.

s-ar putea sa-ti placa