Acasa Tehnologie Adultii, mari consumatori de internet

Adultii, mari consumatori de internet

by Dragos Schiopu

iTthMulti dintre tineri ar crede ca adultii nu sunt prea implicati in activitatile ce privesc internetul, insa un sondaj realizat in America dovedeste exact contrariul.

Rezultatele unui sondaj realizat in luna ianuarie, in care au fost chestionate mai multe persoane adulte, arata ca in America peste 87% dintre acestia folosesc internetul. Chiar daca acest sondaj a fost realizat in America putem fi siguri de faptul ca in intreaga lume lucrurile stau cam la fel, inclusiv in tara noastra. De asemenea, studiul a avut in vedere si persoane adulte cu o situatie materiala foarte buna, iar rezultatul a fost unul uimitor, 99% din acestia folosind internetul. In randul celor cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani a rezultat un procent apropiat de cel anterior, de 97%.

In ceea ce priveste utilizarea internetului pe telefoanele mobile, se pare ca precum era de asteptat o mare parte dintre utilizatorii adulti folosesc acest mod de a accesa internetul, peste 90%. O crestere foarte mare a fost inregistrata si in randul celor care folosesc internetul de pe telefoanele inteligente, fiindca ultimul sondaj din 2011 arata ca 35% din persoanele adulte chestionate folosesc internetul pe smartphone, pe cand in urma sondajului realizat in acest an a rezultat ca 58% dintre ei folosesc acum internetul pe aceste dispozitive.

Parerile oamenilor despre internet au fost si de aceasta data impartite, 90% considerand-ul un lucru bun, 6% nefiind de acord cu internetul si 4% fiind undeva intre, iar in ceea ce priveste folosul lui pentru comunitate, 76% au declarat ca reprezinta unul dintre cele mai importante mijloace de informare si comunicare in prezent, iar 24% fiind de parere ca dezinformeaza total societatea.

Asadar, cei care considera ca internetul reprezinta o lume necunoscuta pentru adulti trebuie sa stie ca gresesc si ca nu au deloc dreptate. Sondajul a fost realizat pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a World Wide Web ce va avea loc anul acesta.

s-ar putea sa-ti placa