Acasa Computere Administreaza-ti desktop-ul mult mai usor

Administreaza-ti desktop-ul mult mai usor

by Dragos Schiopu

rocketdock_windows

Desktop-ul de la calculator este unul dintre cele mai accesate, in el sunt toate shortcut-urile si fisierele de care avem nevoie zi de zi. Acum cativa ani cand nu existau prea mute posibilitati desktop-ul era simplist fara gadget-uri si alte lucruri ce l-ar fi putut ajuta sa arate mult mai bine. In zilele noastre tot mai multi dezvoltatori au creat soft-uri cu ajutorul carora sa ofere o mai buna administrare a shortcut-urilor de pe Desktop, sa ofere posibilitatea utilizatorilor de a-si gasi mult mai repede fisierele de care au nevoie.

Pornind de la sistemul de operare al celor de la Apple ne dam seama ca Windows-ul, cel putin pentru partea de Desktop nu a fost mult prea bine gandit, a fost mai degraba lasat la urma si pus in asa fel incat sa ii multumeasca pe utilizatori. Cei de la Apple pe langa Desktop-ul clasic mai au si un dock cu ajutorul caruia se pot administra mult mai repede anumite aplicatii de care avem nevoie. O echipa tanara de dezvoltatori au creat un dock asemanator si pentru Windows, mai exact RocketDock.

RocketDock este unul dintre cele mai folositoare soft-uri pentru Desktop, imita perfect dock-ul sistemului de operare al celor de la Apple. Este foarte simplu de folosit si nu necesita prea multe cunostinte pentru a fi configurat. Are o interfata familiara, cu optiuni cat se poate de simpliste ce ii ajuta pe utilizatori sa configureze dock-ul asa cum isi doresc.

Este indeajuns sa il descarcati si sa il instalati, dupa care va va afisa pe Desktop-ul calculatorului un sidebar in partea de sus cu cateva aplicatii. Personal am testat acest dock si pe calculatoare mai vechi, am testat chiar si pe sisteme mai vechi, spre exemplu Windows Xp si nu am avut nici-un fel de problema, software-ul a rulat perfect si nu a consumat prea multe resurse. Dupa parerea mea RocketDock este un ajutor de nadejde pentru cei care au prea multe shortcut-uri pe Desktop si vor sa le administreze intr-un mediu mult mai placut.

s-ar putea sa-ti placa