Acasa Tehnologie Adio, Winamp!

Adio, Winamp!

by Dragos Schiopu

WIINAMPMajoritatea utilizatorilor de calculatoare au folosit si folosesc Winamp, unul dintre cele mai populare si versatile playere audio-video ale tuturor timpurilor, un player caracterizat prin redarea de inalta calitate si numeroasele extensii suportate: aac, mp3, mp4, nst, stm, aif, itz, etc. Winamp este de asemenea distribuit gratuit si poate fi downloadat de pe o multime de site-uri.

In prezent, Winamp nu mai suscita un interes la fel de mare ca in trecut cand erau doar alte cateva playere asemanatoare dar nu la fel de bune, astfel cei de la AOL s-au decis dupa 15 ani sa inchida Winamp, poate cel mai bun player al ultimului deceniu.

Winamp a fost lansat in anul 1997, iar in scurt timp dupa lansare a devenit una dintre cele mai utilizate aplicatii. A fost cumparat de cei de la AOL dupa 2 ani in 1999 cu suma de 80 milioane de dolari.

AOL inchide Winamp, se pare datorita faptului ca aceasta aplicatie pentru PC nu genereaza destui bani si de asemenea acestia nu doresc sa mai investeasca intr-un player care este oferit gratuit. Fosti angajati ai AOL au afirmat insa ca acest lucru se datoreaza in special managementului problematic al celor de la AOL.

Winamp este folosit in continuare de milioane de utilizatori, din intreaga lume, fiind usor de folosit, oferind o gama larga de skinuri, nu „mananca” mult din resursele calculatorului si mai dispune de asemenea si de o librarie media mare.

In ceea ce priveste profitul obtinut de cei de la AOL se stiu detalii tot de la fosti angajati care estimeaza un profit anual de 6 milioane dolari.

Winamp v-a fi inchis pe data de 20 decembrie a acestui an. Cei de la Winamp spera ca pana la urma AOL se vor razgandi si nu vor mai inchide playerul muzical de care ne leaga atatea amintiri frumoase de peste un deceniu incoace…

s-ar putea sa-ti placa