Acasa Tehnologie A fost lansata versiunea Google News si in Romania

A fost lansata versiunea Google News si in Romania

by Dragos Schiopu

Recent Google a lansat versiunea serviciului Google News si intr-o varianta locala, prin intermediul acestui serviciu putem citi stirile si articolele cele mai recente din publicatii importante din tara, dar chiar si asa, vom avea si articole de pe diverse bloguri.

Google-news-2_800x391Google News este prezent pana in acest moment in 45 de tari, avand disponibile 28 de limbi.

Ceea ce imi place la serviciul aparut si la noi este determinat de personalizarea pe care o putem face. Acesta se poate personaliza in asa fel incat sa ne apara doar informatii de care avem nevoie si care sunt relevante pentru domeniul nostru de interes.

Google News se poate accesa simplu de pe adresa news.google.ro, dar si din aplicatiile disponibile pe sistemele iOS si Android. Totodata, serviciul mai poate fi accesat si din sectiunea de „Stiri” care este prezenta in partea de sus dupa ce primim rezultatele cautarilor.

„In general, Google News isi propune sa promoveze jurnalismul autentic si sa expuna utilizatorii la diverse perspective. Nu exista moderare manuala pentru selectarea importantei unei stiri. Ierarhizarea stirilor este determinata de mai multi factori, printre care: prospetimea continutului, diversitatea continutului, continutul textual bogat si originalitatea continutului”, se arata in comunicatul citat.

Totodata, potrivit gigantului web, pentru ca o publicatie sa fie inclusa in noul serviciu trebuie sa indeplineasca anumite cerinte, acestea regasindu-se in Centrul de ajutor. Iar cei care indeplinesc toate aceste cerinte oferite de Google, pot face o solicitare directa prin care sa ceara includerea unei publicatii prin intermediul Google News Publisher Center.

Google ne poate pune sa alegem sa primim informatii din urmatoarele categorii: international, Romania, afaceri, tehnologie, divertisment, sport, stiinta si nu in ultimul rand, sanatate.

s-ar putea sa-ti placa