Acasa Tehnologie A fost creata pagina web ce poate fi controlata prin gesturi

A fost creata pagina web ce poate fi controlata prin gesturi

by Dragos Schiopu

Atunci cand navigam pe internet, armele noastre principale sunt mouse-ul si tastatura fara de care nu am putea sa folosim internetul, cel putin nu pe un calculator. Folosim scroll-ul pentru a vedea continutul din josul paginii si dam click atunci cand ne intereseaza doar o anumita pagina. Astfel, in acest caz mouse-ul ar trebui incoronat. Totusi, sa nu ne grabim cu onorurile deoarece a fost creata o pagina de internet pe care nu o controlezi cu ajutorul mouse-ului si nici a tastaturii, ci prin gesturi.

Pagina a fost creata de catre un student care a folosit efectul Doppler. Pentru necunoscatori, trebuie sa spun ca acest efect functioneaza datorita unei variatii de frecvente emise de o sursa de oscilatii. Mai exact acesta functioneaza la fel cum sunt becurile care se aprind atunci ajungem in raza lor, iar apoi se sting cand ne indepartam.

Aceasta tehnica a mai fost folosita si de catre cei de la Microsoft in anul 2012, astfel incat studentul nu poate primi chiar toate laudele. Pentru a functiona, efectul Doppler are nevoie de doar un microfon si niste difuzoare. Astfel acestea vor repera schimbarea frecventei undelor sonore si astfel putem naviga pe pagina web folosind gesturile.

Asadar puteti accesa aici unde gasiti si instructiunile de folosire. Sincer sa fiu, eu cu microfonul de la laptop nu am reusit sa fac nimic, insa poate voi sunteti mai norocosi.

???????????????????????????

s-ar putea sa-ti placa