Acasa Tehnologie A aparut plata cu cipul introdus sub piele

A aparut plata cu cipul introdus sub piele

by Dragos Schiopu

Ultimele stiri din tehnologie anunta progresul rapid pe care aceasta industrie il face in fiecare zi. Chiar daca exista persoane care se simt coplesite de aparitia a tot mai multe gadget-uri, nu poate fi contestat faptul ca acestea reusesc sa ne simplifice viata pe diferite planuri.

Ce ne-am face fara toate optiunile oferite de smartphone-uri sau fara laptop-urile performate? Articolul de azi va avea in centru ultima inovatie din lumea tehnologiei, plata cu cipul introdus sub piele. Desi acest lucru pare inca foarte departe de noi,  de fapt, devine tot mai utilizat de oamenii din intreaga lume .

Stiri din tehnologie: Ce este plata cu cipul introdus sub piele?

Primul cip  a fost implantat in mana unui om in 1998, dar numai in ultimii ani aceasta tehnologie avansata a fost disponibila pentru cumparatori. Firma britanica -poloneza Walletmore, a fost prima din intreaga lume care a oferit spre vanzare acest produs care foloseste tehnologia NFC, aceeasi din optiunea „plata fara contact a smartphone-ului”. 

Cipul poate fi folosit pentru a realiza plata la orice companie care accepta plata fara contact. De exemplu, iti poti plati consumatia la terasa sau cumparaturile dintr-un magazin de haine doar folosindu-ti mana. 

Este introducerea cipului sub piele un procedeu periculos?

Studiile au demonstrat ca utilizarea unei astfel de tehnologii nu afecteaza cu absolut nimic sanatatea utilizatorului. Compania Walletmore a vandut peste 500 de exemplare catre cei doritori sa experimenteze cea mai noua inovatie. 

In sondajele realizate, multi oameni au afirmat ca sunt deschisi la aceasta noua idee, deoarece ea ar transforma procedeul de plata intr-unul mai rapid si eficient. Exista insa si voci care atrag atentia asupra riscurilor care ar putea aparea privind informatiile personale stocate pe cipuri.

Care este costul unui astfel de cip?

Implantul realizat de compania Walletmore are o jumatate de milimetru lungime si cantareste mai putin de un gram. Cipul costa aproximativ 199 de dolari la care se adauga pretul implantarii acestuia in mana utilizatorului. Acest proces poate fi efectuat la majoritatea clinicilor estetice. 

Tehnologia – Din ce in ce mai avansata

Tehnologia continua sa uimeasca prin inovatiile uimitoare. Procedeele obisnuite din viata fiecarui om pot fi simplificate prin utilizarea diferitelor device-uri performante. Exista persoane care prefera insa sa nu se lase acaparate de cele mai noi inventii si sa se foloseasca cat mai putin de avantajele gadget-urilor din zilele noastre. 

Plata cu cipul introdus sub piele este cu sigurata o alternativa cel putin interesanta, dar ramane la aprecierea fiecarui posibil utilizator daca avantajele sunt suficiente pentru a-I convinge sa apeleze la un astfel de produs. Ultimele stiri din tehnologie continua sa impresioneze si sa aduca in fiecare zi elemente noi in vietile celor pasionati de spectrul digital. 

s-ar putea sa-ti placa

3 comentarii

Petru 06-10-2022 - 08:51

Daca va fi promovat inteligent cu metoda „efect invers” ca telefoanele mobile la inceput: „Business class”, inaccesibil pentru noi toti, aia multi, atunci chiar toti isi vor dori o intepatura,operatie,implant,etc !

Mihai G 17-10-2022 - 11:34

Daca are durata de utilizare ca un cip bancar, adica de 4 ani. Prefer sa nu fiu operat/inoculat la fiecare 4 ani.

Daniel 17-10-2022 - 13:07

Nu o consider o inovatie spectaculoasa, o consider fara aplicare. Daca era construita din materiale ce se absorbeau in corp. Daca, poate, aveai conexiune nouronala.

Comentariile sunt inchise.