Am testat in ultima perioada un acumulator extern de la GP, este vorba de PowerBank, de 5000 mAh, cu un design foarte placut si de dimensiuni reduse. Este o baterie usoara, care poate fi tinuta in buzunar alaturi de telefon, fara sa creeze disconfort sau sa va faca sa resimtiti un plus de greutate. O baterie externa este intotdeauna o cale de salvare pentru situatii neplacute si, chiar daca eu, cel putin, am impresia ca o car degeaba vreme de luni de zile, au existat cateva situatii critice in care o astfel de baterie externa m-a scos din necaz.
Primul lucru care mi-a atras atentia la acest acumulator extern a fost greutatea lui redusa. Asta il face foarte util in calatorii, unde orice plus de greutate conteaza, mai ales la mine, care am un sac de peste 5 kg cu tot felul de gadgeturi, de la aparatul foto (si el miniaturizat) si laptop, pana la tot felul de cabluri si incarcatoare pentru toate device-urile mele.
Acumulatorul GP PowerBank 5000 dispune de un port microusb pentru incarcare rapida de 2.1 A si, de asemenea, poate incarca pe fast mode telefoanele care dispun de acest mod de incarcare cu 2 A. Astfel il poti incarca rapid si, de asemenea, iti poate incarca in timp util telefonul sau tableta. Vine in cutie cu un cablu USB-microUSB foate subtire si elegant, pe care il puteti folosi atat la incarcarea dispozitivelor, cat si la incarcarea acumulatorului. Pentru mine, care car 100 de cabluri, cred ca asta e preferatul meu.
Daca in cazul telefonului iti asigura doua incarcari de 100%, in cazul tabletei asigura o singura incarcare de aproximativ 60% din capacitatea acesteia. Bineinteles ca aceste specificatii difera in functie si de tableta pe care o aveti si de capacitatea acumulatorului acestei tablete.
Un alt lucru interesant la acest acumulator extern sunt protectiile la supraincalzire sau in cazul temperaturilor foarte scazute, el operand in mod normal in pragul de temperatura 5-40 grade Celsius.
Carcasa de aluminiu are, pe langa cele doua porturi (cel micro usb pentru incarcarea acumulatorului si cel USB pentru incarcarea device-urilor dvs), patru leduri pentru a indica nivelul de incarcare al bateriei si un buton pentru a verifica starea acestora.
Pentru ca v-am vorbit la inceput de greutate, are 165 de grame si, comparand cu un alt acumulator pe care il folosesc de multe ori si care are 178 de grame, acesta pare mult mai usor, deci probabil conteaza si designul si materialele din care este facut. Din pacate, nu am un cantar de bucatarie, ca as fi vrut sa verific greutatea celor doua acumulatoare, ca doar diferenta de 14 grame este aproape imposibil de sezizat.
Comanda si pret
Se gaseste pe site-ul celor de la vitacom.ro la pretul de 92 lei si poate fi comandat atat in varianta pe negru, cat si pe argintiu (click pe link-uri pentru a ajunge direct la produs).