Acasa Diverse Programatori la Palatul Victoria

Programatori la Palatul Victoria

by Dragos Schiopu

Programarea este noua provocare pentru micutii din scolile din Romania.  Asa ca 30 de copii au luat cu asalt Palatul Victoria de Ziua Internationala a Datelor Deschise. Elevii au avut o misiune clara: sa le arate ministrilor ca pot invata programare la scoala, daca programa va fi adaptata acestei provocari, dar si ca toti copiii ar trebui sa descopere secretele programarii inca de la o varsta frageda.

Pentru a fi sigur ca demnitarii inteleg importanta studierii programarii inca de la varste mici, un copil de numai zece ani i-a spus ministrului Educatiei, Adrian Curaj: ” Programez pentru ca daca nu am programa noi, am fi programati de altii”.

gov2

Ministrii prezenti la eveniment, Adrian Curaj-ministrul Educatie, Marius Bostan- ministrul Comunicatiilor pentru Societatea Informationala si Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic au recunoscut importanta accesului la tehnologie dar si la programare pentru toti elevii din scolile din Romania prin intermediul proiectului Kids in Tech.

„Vreau știintă și informatică în toate școlile pentru a da o șansă suplimentară copiilor noștri, beautiful minds!”, a spus ministrul Educatiei, Adrian Curaj, ]n timp ce Marius Bostan a precizat: „Avem șanse să avem în țară inițiative minunate ca aceasta și avem profesori inimoși care contribuie la educația hi-tech a copiilor. E un apel și spre companii și organizații să sprijine proiecte de acest tip.”

Proiectul Kids in Tech are peste 100 de cluburi de tehnologie si programare in scolile si liceele din Romania, oferind informatii suplimentare fata de cele de la clasa. Kids in Tech pune la dispozitia elevilor cursuri de formare, dar si resurse de ultima generatie, care sa fie la nivelul pietei locurilor de munca din IT. Proiectul se bucura de sustinerea Uniunii Profesorilor de Informatica din Romania, dar si de a cadrelor didactice la Politehnica Bucuresti.

s-ar putea sa-ti placa