Despre una dintre experientele mele cu aplicatia Tinder va povesteam aici. De-a lungul timpul de cand am aflat de aceasta aplicatie (5-6 luni), mi-am creat cont si l-am sters de cateva ori. Concluzia mea finala a fost ca da, poti intalni si oameni in regula, din toate punctele de vedere, nu doar ciudati ce nu pot sa isi faca prieteni in lumea reala.
Revista Vanity Fair si una din jurnalistele ce scriu pentru aceasta, Mary Jo Sales, a publicat recent un articol ce a reusit sa ii enerveze serios pe cei care detin Tinder. Mary Jo Sales a declarat prin intermediul acelui articol ca Tinder influenteaza in mod negativ modul in care oamenii se cunosc si se cupleaza, numind Tinder ”Apocalipsa Erei Intalnirilor”. In plus, in articol se mentioneaza ca 30% dintre cei care au cont pe Tinder sunt… casatoriti.
A durat o saptamana ca cei de la Tinder sa reactioneze, iar pentru cei care urmaresc ‘meciul’ Tinder – Vanity Fair, a meritat asteptarea. Tinder a publicat pe Twitter nu mai putin de 30 de tweet-uri in care incearca sa demonteze articolul lui Mary Jo Sales.
„Doar 1,7% dintre utilizatorii Tinder sunt casatoriti, nu 30% asa cum mentionati voi, ati fi putut veni catre noi sa cereti statistici, nu sa intervievati voi cateva persoane si sa credeti ca aceia reprezinta baza noastra de date” – sunt doar cateva din informatiile transmise prin Twitter, catre Vanity Fair, de catre reprezentantii Tinder. „Hey, Vanity Fair, sexul a fost inventat in 2012, odata cu lansarea Tinder, stiati?”
„Hey Nancy, puteai sa vii sa te documentezi la noi pentru acest articol. Sa stii ca asta fac jurnalistii de obicei inainte sa faca un articol” (Next time reach out to us first @nancyjosales… that’s what journalists typically do.) – observam ca sunt ironici in postari, ba chiar rautaciosi, de unde reiese faptul ca au fost foarte deranjati de acel articol.
„Tinder creaza experiente si conexiuni care nu ar putea fi facute intr-un alt mod. 8 milioane de conexiuni, de fapt.”, „Este vorba sa cunosti oameni pentru tot felul de motive. Pentru calatorii, intalniri, relatii, prieteni dar si pentru mariaje” si „Cereti detalii utilizatorilor din China sau Coreea de Nord care se folosesc de Tinder pentru a intalni oameni noi, avand in vedere ca acolo Facebook este restrictionat” sunt doar cateva din postarile de pe Twitter cu care reprezentantii Tinder isi apara aplicatia.
Sa fie Tinder „Apocalipsa Erei Intalnirilor” clasice? Sau doar o unealta de socializare de actualitate?