OnePlus Two este un telefon high end cu un pret pe masura, dar si performante foarte bune. Acesta este un flagship care include cele mai bune componente hardware intr-un design foarte reusit, mult mai bun decat OnePlus One.
OnePlus Two este un „flagship killer” sau cel putin asa ar trebui sa fie considerat. Nu as spune ca este chiar adevarat, dar este un smartphone performant care detine un hardware de top si vine intr-un design mult mai reusit decat modelul din 2014. Poate ca nu este un upgrade real pentru OnePlus One, dar este un telefon ce merita achizitionat daca va doriti performanta si ceva diferit. Acest telefon vine cu Oxigen OS care este bazat pe Android 5.0 Lollipop. Diferentele constau mai mult in nume, decat in performanta, dar are cateva functii suplimentare de personalizare, mai ales la butoanele tactile.
Un singur lucru nu imi place la acest telefon, acel sistem de invitatii prin care il poti achizitiona. Nu prea inteleg de ce Oppo a ales sa utilizeze un sistem de invitatii pentru telefoanele OnePlus. Poate mai mult pentru reclama de care a avut parte acest sistem, care este un pic neobisnuit pentru achizitionarea unui telefon.
Totusi, exista si magazine chinezesti care ofera OnePlus Two fara invitatii. Atentie insa si la benzile LTE, pentru ca versiunile de la magazinele chinezesti au doar 3 frecvente de functionare in reteaua 4G, nu 6 benzi precum versiunea internationala. Acest telefon are frecventele: FDD-LTE 1800/2100/2600MHz.
In Romania operatorii folosesc frecventele 800/1800/2600Mhz, deci ar trebui sa functioneze perfect si pentru tara noastra. Versiunea internationala are si banda 800Mhz, dar asta nu va vi o problema majora, pentru ca la noi cea de 1800Mhz este cea mai utilizata.
Design
Fata de OnePlus One, noul flagship arata mai bine sau cel putin asa mi se pare mie. Acesta are 152 x 75 x 9.9 mm, deci este mai gros decat OnePlus One cu 1 mm. Diferenta nu este asa de mare, dar 10 mm pentru un flagship este cam mult. Probabil cei de la Oppo au ales sa utilizeze o noua metota de a reduce temperatura la procesor, care a avut mari probleme de supraincalzire pe HTC One M9. Insa pe OnePlus Two aceasta problema se pare ca inca nu exista si sper sa nu apara prea curand.
Display
Ecranul pastreaza diagonala de 5,5 inci la fel ca la OnePlus One, iar rezolutia este tot Full HD. Ecranul este protejat de Corning Gorilla Glass 3. Ecranul are un contrast de 1500:1 si este IPS. Culorile sunt redate foarte bine, iar ecranul exceleaza chiar si in lumina soarelui.
Nu ar fi multe de zis aici, dar un ecran FHD cu un procesorul grafic Adreno 430 este o alegere foarte buna pentru a rula cele mai noi jocuri si a afisa detaliile foarte clar si fluent.
Hardware
Hardware-ul este unul high end pentru acest terminal. Procesorul este Qualcomm Snapdragon 810, care este un octa core destul de puternic. Cei de la Oppo au spus ca nu exista probleme de supraincalzire pentru acest terminal. Si frecventa de functionare este mai mica si anume 1.8 Ghz, care este mult mai mica fata de ceea ce poate SD810. Insa o frecventa mai mica va genera doar un scor mai slab in Antutu, insa nu va afecta performanta.
Memoria RAM are 4GB ceea ce asigura un multitasking foarte bun. Memoria interna are 16GB pentru versiunea de 396 de dolari si 64GB pentru versiunea de 466 de dolari. Diferenta de 70 de dolari este cam mare, dar acest telefon nu suporta card de memorie. Astfel, este recomandat sa cumparati telefonul cu versiunea de 64GB memorie interna.
Un alt aspect este si USB Type C care este o inovatie in domeniul telefoanelor mobile.
Camera Foto/Video
La acest capitol telefonul exceleaza. Camera foto principala are 13MP Exmor IMX 234, iar cea frontala are 5MP. Fiind un telefon dotat cu un hardware de top si un procesor grafic foarte performant, smartphone-ul poate filma si la rezolutie 4K si poate aplica efect de slow motion pentru video, un aspect ce sugereaza puterea foarte mare de calcul.
Insa si camera Exmor IMX 234 este destul de buna. Aceasta realizeaza niste poze foarte bune pe timp de zi si bune pe timp de noapte. Exista si un flash pozitionat deasupra camerei.
Baterie
Bateria are 3300 mAh si este suficient de mare pentru a asigura o zi de functionare, avand in vedere ca display-ul este Full HD si nu 2K.
Procesorul este si el un consumator destul de mare, insa pentru browsing, facebook si alte aplicatii de acest gen, el nu va consuma foarte multa energie. In momentul in care ne vom juca ceva pe el sau vom filma la rezolutie 4K bateria se va descarca foarte repede si nu va rezista o zi de utilizare.
OS
Sistemul de operare este bazat pe Android 5.0 Lillipop si nu exista mari diferente la performanta, insa Oxygen OS este cel mai customizabil sistem pe care l-am vazut pana acuma.
Telefonul are atat butoane tactile, cat si butoane on screen, insa utilizatorul poate alege pe care sa le utilizeze. Mai mult, el poate sa isi customizeze si butoanele tactile, astfel butonul de inapoi poate fi ori in dreapta ori in stanga. Si interfata sistemului poate fi neagra sau alba. Cea neagra va consuma mai putina baterie si este indicata pentru a fi utilizata.
Concluzii
Telefonul arata foarte bine si vine cu un hardware de top. Camera poate filma la rezolutie 4K, insa bateria se va duce rapid cu aceasta functie, mai ales daca se alege si slow motion. Multitasking-ul este excelent, memoria RAM fiind de 4GB.
Telefonul de 16GB costa 396 de dolari, iar versiunea de 64 GB costa 466 de dolari, insa nu exista posibilitatea de a avea si un card de memorie, de aceea modelul de 64Gb este o alegere mai buna.
Smartphone-ul poate fi achizitionat de la Gearbest, dar sa nu uitati ca aceasta versiune este cea chinezeasca care are doar 3 frecvente LTE, insa din fericire 4G-ul va functiona perfect in tara noastra.
1 comentariu
As dori si eu o invitație sa i-l pot cumpara . Pe lista am fost 59000 ..acum 150000..nici o șansa .
Comentariile sunt inchise.