Acasa Diverse Snowball pentru Android – primesti doar notificarile pe care le doresti

Snowball pentru Android – primesti doar notificarile pe care le doresti

by Dragos Schiopu

Snowball sau Smart Notifications (notificari inteligente) este o aplicatie gratuita pentru telefoanele cu sistem de operare Android care te ajuta sa primesti pe mobil doar notificarile pe care le doresti.

Screenshot_2015-08-11-16-00-06

Zilnic primim cateva zeci de notificari: fie de la retelele de socializare, fie de pe email, fie de la SMS-uri sau apeluri, fie de la aplicatii fitness sau jocuri. Daca unele dintre ele sunt importante si nu ne putem lipsi de ele, altele sunt doar reclame sau avertismente care te indeamna sa folosesti aplicatiile: „Salut. Conturile de twitter X si Y au redistribuit acest tweet. Intra si tu si vezi ce mai este nou!”

Snowball te ajuta sa stabilesti prioritatea acestor notificari, astfel vor fi afisate in partea de sus a ecranului cele importante (cele care stabilesti tu ca sunt importante pentru tine), iar in partea de jos a ecranului vor fi toate celelalte notificari. Care nu prezinta un interes atat de mare.

In plus, ai posibilitatea de a actiona instant asupra notificarilor. Daca sunt mesaje text, le poti raspunde. Daca sunt evenimente, ai posibilitatea de a accepta invitatia, de a cauta pe harta locatia, de a-ti comanda un taxi cu UBER.

snowball 2

Inscrierea se face cu contul de gmail, dureaza cateva secunde si este gratuita.

Aplicatia iti mai ofera si acces la cateva comenzi rapide cum ar fi: setare ON sau OFF pentru conexiune WiFi, Bluetooth si mod avion, setare luminozitate, deschidere alarma, camera foto sau lanterna.

snowball 3

Poti alege pana la 5 aplicatii importante, ale caror notificari vor fi afisate cu prioritate. Pentru categoria „Everything else” care are notificari mai putin importante, pot fi setate toate celelalte aplicatii. De fapt, ele sunt locate toate in mod automat in acea categorie, iar tu decizi pe care dintre ele vrei sa le muti in categoria celor importante.

snowball 4

Categoria Hidden Apps iti permite sa alegi aplicatii din partea carora nu vei fi niciodata deranjat cu notificari.

Singurul inconvenient pe care l-am gasit pana acum la folosirea SnowBall pentru Android este ca iti inlocuieste complet vechea bara de notificari a telefonului. Practic daca acum ‘tragi’ ecranul in jos, ca sa inchizi / deschizi conexiuni de date mobile, WiFi, Bluetooth sau orice alta optiune, ai acces direct in interfata Snowball din care lipseste tocmai posibilitatea de inchidere si deschidere date mobile. Asa ca trebuie sa accesezi setarile generale ale telefonului, sa alegi Mai multe retele sau Retele mobile si abia apoi poti dezactiva conexiunea de date mobile.

Probabil o versiunea ulterioara a acestei aplicatii va rezolva si acest aspect. Pana atunci ar trebui sa avem grija la consumul de date prin operatorul de telefonie, tocmai pentru a evita costurile suplimentare la factura de servicii.

Ideea Snowball este insa una foarte buna, personal aveam nevoie de prioritizez notificarile aplicatiilor pe care le folosesc. In cele 5 pe care le pot seta voi alege: Facebook, Instagram, Gmail, Twitter si Whatsapp.

s-ar putea sa-ti placa