Acasa Tehnologie Stirea lunii: Google se va subordona unei alte companii

Stirea lunii: Google se va subordona unei alte companii

by Dragos Schiopu

Larry Page, confondatorul prea bine cunoscutului Google a facut o precizare pe blogul sau cu privire la viitorul companiei si la reorganizarea care se face chiar in aceste momente.

google-alphabet3-letters-blocks-education-ss-1920Din cate ne putem da seama, noul CEO la Google va fi Sundar Pichai, iar Larry Page si partenerul sau cu care a inceput compania, Sergey Brin vor conduce o noua companie, Alphabet.

Sub conducerea noului CEO, Sundar Pichai, Google se va ocupa in continuare doar cu dezvoltarea motorului de cautare, de publicitatea in mediul online, de serviciul de cartografiere, sistemul de operare pentru telefoanele inteligente, Android, si nu in ultimul rand, de mult folositul si creator de vedete, YouTube.

In alta ordine de idei, Page si Brin, cofondatorii, se vor ocupa de proiectele experimentale ale companiei, aici putem include Life Sciences, un proiect care presupune dezvoltarea lentilelor de contact care masoara nivelul de glucoza, Calico, un proiect care studiaza prelungirea vietii umane, iar nu in ultimul rand, de Wing, acesta fiind unul dintre proiectele care vizeaza livrarea produselor cu drone.

Totodata, Larry Page, din pozitia de CEO la Google trece in pozitia similara in noua companie, iar Sergey Brin este numit noul presedinte al acesteia.

Acum probabil ne intrebam cu totii de ce s-a luat aceasta decizie. Conform lui Page, aceasta modificare va determina ca fiecare companie sa se dezvolte independent, mai exact, Alphabet va uni toate aceste companii in mod oficial, insa va interveni doar in cazuri necesare.

Aceste modificari aduc dupa sine cu siguranta si modificari in ceea ce priveste partea financiara, toate actiunile Google vor fi convertite sub actiunile Alphabet, insa pe NASDAQ, acestea vor fi comercializate in continuare sub numele de GOOGL si GOOG. Totodata, rapoartele financiare cu privire la Google si Alphabet se vor publica separat.

s-ar putea sa-ti placa

4 comentarii

razvan 12-08-2015 - 08:58

ca sa fie stirea lunii, nu trebuie sa fi trecut luna?

Lucian Florescu 12-08-2015 - 11:17

Este atat de importanta incat merita o asemenea introducere.

razvan 12-08-2015 - 17:38

:)) in momentul in care a fost publicata aici, deja exista PE TOT INTERNETUL! Scrisa mai repede si mai bine!

Lucian Florescu 12-08-2015 - 18:09

Nu condamn asta.

Comentariile sunt inchise.