Acasa Tehnologie Alianta Microsoft – Nokia: supravietuire sau evolutie?

Alianta Microsoft – Nokia: supravietuire sau evolutie?

by Dragos Schiopu
Alianta Nokia - Microsoft

Alianta Nokia – Microsoft

Dupa evolutia de la finalul anului 2010, atat Nokia cat si Microsoft erau in scadere in tendintele cumparatorilor de smartphone-uri, in timp ce Google, cu sistemul lor de operare Android, au facut un pas destul de mare in fata.

Astfel, de la finalul lui 2009, pana la finalul lui 2010, Microsoft a pierdut 20% din piata telefoanelor mobile, iar Nokia a avut o crestere de doar 30%, in timp ce Google a explodat efectiv, cu o crestere de peste 600%.

Sa fie oare alianta dintre Microsoft si Nokia o alianta anti-Google, asa cum a fost si alianta Microsoft-Yahoo? Se simte Microsoft amenintat de evolutia Google?

Conform parteneriatului, noile telefoane Nokia din categoria smartphone, nu vor mai rula cu sistem de operare Symbian, cu care ne-au obisnuit cei de la Nokia, ci cu Microsoft Windows Phone.

Colaborarea a fost oficializata in data de 11 februarie 2011, insa pare a fi gandita din toamna anului trecut, cand in functia de CEO la Nokia a fost numit Stephen Elop, fost angajat Microsoft din 2008 pana in 2010, si primul non-finlandez care ajunge CEO la Nokia.

Intrebarea care se naste in mintea tuturor fanilor Nokia sau/si Microsoft, este care a fost motivul acestei aliante? Sa fie oare o evolutie pentru fiecare din cele doua mari corporatii, sau o incercare de supravieturie pe o piata foarte dinamica si care in ultimele luni a cunoscut o crestere exploziva in vanzari, piata smartphone-urilor.

Voi ce parere aveti? Care este scopul ascuns al aliantei dintre Microsoft si Nokia?

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

dinamovistu2011 15-02-2011 - 11:55

foarte tare…..de abia astept sa apara…..am avut vreo 3 telefoane si toate NOKIA….dar sincer m-am cam plictisit de acelasi meniu ,aceleasi chestii vechi mereu…. o sa fie o colaborare interesanta…..si cred ca o sa se ridice pe piata daca vor scoate un produs de calitate:D

XtrimVerSuS 15-02-2011 - 11:58

Eu personal am avut si Nokia clasice si Symbian si un HTC cu Windows Mobile… Sincer, nici unul nu m-a incantat prea tare la partea de software. Totusi, sper ca o combinatie intre ele sa fie ceva de calitate.

Comentariile sunt inchise.