Acasa Computere Glue Engine, un modul romanesc pentru dezvoltatorii de jocuri video

Glue Engine, un modul romanesc pentru dezvoltatorii de jocuri video

by Dragos Schiopu

20

Cu siguranta multi dintre utilizatorii de pc si-au dorit sa isi faca propriul lor joc, sa creeze o lume unica, o lume in care totul sa functioneze dupa imaginatia si ideile proprii. La momentul de fata pe internet sunt o gramada de astfel de engine-uri prin care utilizatorii isi pot crea propriul lor joc video, insa majoritatea sunt mult prea greu de folosit. Unity 3D este unul dintre cele mai cunoscute astfel de sisteme, insa necesita o gramada de timp pentru ai fi invatate toate functiile. Romanii au vrut sa faca ceva cu totul diferit, un modul de gaming unic prin care jucatorii si pasionatii sa profite de una dintre cele mai bune platforme de creare si dezvoltare a jocurilor video.

Glue Engine este ideal pentru cei ce nu au timp sa invete programare, avand unele dintre cele mai simple si mai bune sisteme prin care utilizatorul isi poate crea propriul joc. De cele mai multe ori crearea unui joc de buna calitate si cu un storyline care sa ii tina in suspans pe jucatori implica o gramada de timp dedicat modelarii 3D cat si resurselor financiare. Daca ti-ai imaginat vreodata ca un joc video de buna calitate poate fi facut de o singura persoana, te-ai inselat, in spatele fiecarui joc sta o intreaga echipa, zeci de dezvoltatori lucreaza in dezvoltarea unui joc, pentru ca totul sa iasa bine.

Engine-ul romanilor este capabil sa te ajute in dezvoltarea unor lucruri extrem de greu de realizat doar prin programare: clipuri 3D in timp real pe baza nivelelor, muzica, editor de muzica si sunete, poate fi folosit si in crearea unor resurse de grafica fara a mai beneficia de alte aplicatii. Interfata este familiara, usor de folosit, destinata celor care vor intradevar sa invete cum se face un joc, cum se creeaza fiecare element. La momentul de fata programul se afla in stadiul de BETA, insa programatorii promit ca pe viitor sa il aduca la un standard cat mai ridicat si sa intreaca toate paltformele de pe piata.

s-ar putea sa-ti placa