Acasa Tehnologie Youtube Live, serviciu de live streaming pentru gameri

Youtube Live, serviciu de live streaming pentru gameri

by Dragos Schiopu

Youtube este unul dintre cele mai accesate servicii de la Google iar acesta se pregateste sa lanseze un serviciu de live streaming care este dedicat in mare parte pe jocurile in direct.

YouTube-live

 

Google, care detine platforma Youtube, a incercat anul trecut sa cumpere platforma de streaming numita Twitch, pentru a le combina si a deveni din ce in ce mai buni, dar afacerea a fost fara succes. Suma oferita de Google a fost de 1 miliard de dolari, insa cei de la Twitch au refuzat oferta lor.

Youtube a inceput sa experimenteze o platforma de streaming inca din anul 2010, cand transmitea meciuri de cricket din Indian Premier League. Dar aceasta platforma nu a fost disponibila pentru mult timp. Dupa un timp de la data aparitiei, Youtube a inchis aceasta platforma. O mare parte din continutul publicat pe Youtube in direct, era dominata de stiri, evenimente sportive si sesiuni de convorbiri pe platforma Hangouts.

Datorita faptului ca Google nu a reusit sa achizitioneze platforma de streaming Twitch, acesta se pregateste sa lanseze propria lor platforma de live streaming. Va fi greu de batut platforma Twitch, care a obtinut succesul pe care il are in mai putin de 4 ani.

Youtube a inceput recrutarea unei echipe formidabile, care va fi compusa din 50 de ingineri cu o experienta in domeniul de live streaming.

Aceasta stire a fost oferita de catre o sursa din cadrul industriei streaming-ului. Momentan compania Google nu a facut un anunt oficial despre acest aspect si nici logo-ul Youtube Live nu este cel oficial. Cand a fost intrebat un reprezentant Youtube despre acest raport, el a refuzat sa comenteze si a trimis un GIF animat cu o fetita care „ridica din umeri”.

s-ar putea sa-ti placa