Acasa Computere Flash Player poate fi o principala cauza daca ai virusi in calculator

Flash Player poate fi o principala cauza daca ai virusi in calculator

by Dragos Schiopu

flash-player-update-virus

Dupa cum bine stiti, Flash Player este unul dintre cele mai cunoscute playere video din browserele web, cu ajutorul acestuia vizionam clip-urile video din Mozilla Firefox. Google Chrome, a fost ceva mai destept si s-a desprins de folosinta acestuia, a trecut direct la HTML5 care nu are nevoie de instalare. Flash Player, poate fi folosit in mai multe moduri, pe langa faptul ca ofera o buna functionalitate a unui player video in browser, este folosit deseori si pentru aplicatii sau jocuri. Majoritatea browserelor care sunt active la momentul de fata in online inca mai folosesc acest modul, dar din pacate nu stiu cat de nociv este.

Spre exemplu, mai nou o echipa de securitate a descoperit o vulnerabilitate grava in sistemul celor de la Flash Player. Daca inca mai sunteti utilizatori de Flash Player cu siguranta ve-ti fi interesati de modul cum functioneaza virusul si cum te-ar putea infecta fara sa descarci nimic. Daca spre exemplu ai activata optiunea de actualizare automata a acestuia esti foarte vulnerabil la a primi un virus. Din fericire cei de la Adobe s-au gandit la o solutie prin care sa combata eventualele atackuri ale hackerilor si au creat un patch pentru Flash Player prin care se opreste cursul hackerilor de a mai avea acces la controlul calculatoarelor ce au instalat acest modul.
De cele mai multe ori dezvoltatorul gaseste primul vulnerabilitatea si o repara, dar iata ca de data aceasta cei de la Adobe nu au fost la fel de precauti si au fost bombardati cu zeci de rapoarte precum ca anumite persoane incearca sa le acceseze calculatorul.

Recomandam daca aveti o versiune de Flash ceva mai veche sa faceti ultimul update, este foarte important, asa ve-ti beneficia de toate noutatile introduse si sistemele de securitate. Din pacate, nu au facut un auto-update al acestui Patch, pentru descarcarea lui va trebui sa faceti totul manual.

Pentru a va verifica versiunea de Flash Player instalata, accesati site-ul Adobe, si ve-ti afla toate informatiile necesare.

s-ar putea sa-ti placa