Acasa Computere 5 soft-uri preferate pe Windows

5 soft-uri preferate pe Windows

by Dragos Schiopu

Soft-urile pe sistemul Windows sau nascut cu scopul de a oferi utilizatorilor placerea de explorare si cunoastere. Windows este interfata cea mai folosita din toate timpurile, bazata pe un algoritm de calcul propriu care rasfata in mod placut experienta de utilizare in multitasking.

Fara sa intru prea mult in introducere, va prezint top-ul celor mai folosite programe pentru windows de catre mine.

1) Geek Uninstaller

geek-uninstaller

Geek Uninstaller este un program simplu dar ofera o experienta unica si dedicata pe sistemul windows. Daca ai folosit pana acum uninstaller-ul clasic vei dori cu siguranta sa incerci ce nou. Este usor de folosit, nu necesita prea multe resurse si ocupa doar cativa mb. Nu este foarte popular in randul programelor de top, dar te ajuta extrem de mult. Cu un design si o organizare buna iti permite sa dezinstalezi programele din calculator intr-un mediu foarte rapid. Poti forta dezinstalarea daca este cazul sau poti sa modifici anumite elemente fara sa ai prea mari batai de cap. Recomand cu tarie sa folositi acest software, garanteaza performanta si elasticitatea de care ai nevoie pe calculator.

2) Terra Copy

TeraCopy_01large

Cu totii folosim zilnic Copy – Paste pentru a usura munca. Dar nu intotdeauna gasim si hard disk-uri cu o viteza de transfer suficient de mare incat sa nu asteptam prea mult timp, astfel incat Terra Copy promite si demonstreaza o performanta unica si rapida in transferul de fisiere. Cu un design unic si atragator isi face aparitia pe piata online intr-un mod gratuit si sigur programul Terra Copy. Este un soft usor de instalat si configurat, nu necesita performante prea mari din partea hardware-ului si ajuta la transfer-ul de fisiere mult mai rapid.

3) Notepad++

notepad4ever

Folosind clasicul Notepad in utilizarea zilnica am descoperit ca nu e deajuns. Sporindu-mi setea de cunoastere aveam nevoie de un software cat mai simplu care are in componenta si elementele de baza ale programarii. Astfel am descoperit Notepad++ care mi-a oferit gama larga a tag-urilor folosite in progamare si experienta de care aveam nevoie. Design-ul futurist pe care il ofera si simplitatea acestuia il face sa fie in top-ul soft-urilor de editare TEXT pentru Windows.

4) TeamViewer

teamviewer-17

Programul TeamViewer este cel mai complex si mai puternic pentru remote desktop. Ofera cea mai buna experienta pentru realizarea unei conexiuni la distanta catre un calculator aflat ca server permitand totodata transferul de fisiere intr-un mod securizat. TeamViewer este o aplicatie rapida, simpla si usor de folosit fiind o solutie de control si asistenta tehnica complexa de la distanta folosind Internet-ul. TeamViewer va gasi intotdeauna o ruta directa spre partenerul dumneavoastra. Utilizarea aplicatiei facandu-se foarte simplu nefiind necesara o configurare initiala obligatorie.

5) Virtual Box

virtualbox-main

Daca ai mai lcurat pana acum cu mai multe sisteme de operare consecutiv cu siguranta ai auzit de masina virtuala. Metoda de functionare a acesteia este foarte simpla, se poate rula un alt sistem de operare in interiorul sistemului mama fara aiba probleme de compatibilitate. Spre exemplu pe computerul mama am instalat sistemul windows 7 iar in masina virtuala windows xp fara sa se interpuna. Dezvoltatorii de software folosesc aceasta metoda pentru testarea compatibilitatii programului pe mai multe sisteme avand posibilitatea sa seteze o anumita cantitate de memorie video, ram, hdd si internet.

Pana in prezent am folosit si am explorat cu multa dibacie soft-urile enuntate mai sus fara sa intampin nici cea mai mica problema.

s-ar putea sa-ti placa