Acasa Tehnologie 4 sfaturi care te ajuta sa-ti protejezi contul de Facebook de hackeri

4 sfaturi care te ajuta sa-ti protejezi contul de Facebook de hackeri

by Dragos Schiopu

Stim cu totii ca reteaua de socializare Facebook este victima preferata a infractorilor din spatele calculatorului. In ultima perioada s-a inregistrat o crestere ingrijoratoare a numarului de conturi personale care au fost sparte de catre hackeri.

FB-hacked
Nadezhda Demidova, analist Web Content in cadrul companiei Kaspersky Lab, a declarat ca „Infractorii cibernetici au dezvoltat o serie de tehnici menite sa convinga victimele sa acceseze paginile cu continut periculos. Acestia trimit link-uri catre paginile de phishing prin intermediul e-mail-ului, prin retelele de socializare sau in bannere plasate pe site-uri terte. Infractorii cibernetici isi ademenesc victimele promitand <>. Cand utilizatorii acceseaza linkul, ajung pe o pagina de inregistrare falsa, care afiseaza un mesaj standard solicitandu-le sa isi inregistreze datele pentru a putea accesa continutul. Daca utilizatorii nu suspecteaza nimic si isi introduc datele, acestea vor fi transmise imediat infractorilor cibernetici”
Astfel, expertii de la Kaspersky, sar in ajutorul tuturor persoanelor care au cont de Facebook, oferindu-le cateva sfaturi extrem de utile in lupta pentru securitatea propriului cont.

advice_xlarge
1. In cazul in care primiti o notificare sau un mail care va informeaza ca aveti contul blocat, nu va introduceti sub nicio forma datele personale in formularul anexat respectivului mail. Facebook nu va va cere niciodata sa va comunicati parola personala printr-un e-mail sau mesaj privat.

2. Este recomandat sa introduceti manual URL-ul Facebook deoarece infractorii cibernetici reusesc adesea sa camufleze adresa catre care va directioneaza.

3. Nu uitati ca Facebook utilizeaza protocolul HTTPS pentru a transmite informatii utilizatorilor sai. In cazul in care nu dispuneti de o conexiune sigura, acest lucru poate indica faptul ca sunteti, de fapt, pe un site al hackerilor, chiar daca in bara de adrese URL-ul pare a fi corect.

4. Evitati sa dati curs link-urilor suspecte pe care le primiti pe chat, de cele mai multe ori acestea sunt doar virusi infiltrati in baza de date a calculatorului de pe care se trimite mesajul respectiv. Odata ce ai dat click, PC-ul tau va fi automat virusat.

s-ar putea sa-ti placa