Acasa Tehnologie 3 sfaturi utile pentru acele momente cand nu ai internet

3 sfaturi utile pentru acele momente cand nu ai internet

by Dragos Schiopu

Cati dintre voi nu ati trecut oare prin aceeasi problema ca si mine? Oare cati dintre voi nu ati ramas fara internet exact atunci cand aveati mai mare nevoia sa cititi ceva sau sa vizualizati vreun clip ce va starnit interesul? Dar daca acest lucru se intampla in timp ce va deplasati intr-o parte in cealalta?

Cred ca prima varianta la care ar apela toata lumea ar fi clasica metoda de a te duce sa-ti cumperi o cartela de internet sau un modem de la diversi operatori. Asta ar fi metoda cea mai la indemna pentru toata lumea mai ales in cazul in care esti in tranzit si nu ajungi prea repede acasa.

Si de ce sa nu recunoastem si faptul ca netul pe cartela nu este chiar atat de scump. Mai poti apela bineinteles si la o „varianta de criza”, asa cum o numesc eu si sa te indrepti catre o cafenea ce detine wi-fi si te poti conecta. Nimanui nu ii face placere sa ramana fara internet exact atunci cand dorea sa realizeze ceva.

Si nu doar prin prisma faptului ca suntem consumatori inflacarati de internet, ci pur si simplu se poate intampla sa ai nevoie sa trimiti un mail si sa nu poti face acest lucru. Bineinteles nu poti da vina pe ghinion ca tu nu iti poti face treaba, ci mai cu seama incerci sa-ti rezolvi fara sa eviti aceasta problema. Acum nu vreau sa fiu rautacioasa, dar sunt unele persoane pe care le cam uita Dumnezeu in cafenele utilizand internetul altora.

Problema se schimba putin in momentul in care esti acasa si router-ul tau nu mai da semne ca poate functiona. Ce faci in acel moment? Pot pune pariu cu tine ca primul lucru pe care il vei face va fi sa adresezi cateva „vorbe frumoase” router-ului, chiar daca esti constient ca acestea nu au nici un efect.

Problema ta are o singura rezolvare in acel moment ori schimbi rapid router-ul ori apelezi la varianta de rezerva si faci hotspot folosind datele mobile ale telefonului. Cred ca aceasta varianta este cea mai rapida pe care o poti utiliza in lipsa router-ului.

Oricum rezolvarea asta o poti lua in calcul in orice moment indiferent ca schimbi router-ul intr-un timp foarte scurt sau trebuie sa astepti o durata mai mare de timp. Totodata acest articol vine ca raspuns la provocarea celor de la D-link, care implinesc 30 de ani de la infiintare. Ar mai trebui sa stiti si faptul ca produsele D-link se gasesc la Altex, eMag, Flanco, PC Garage, Evo Mag sau cel.ro.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

carmen 12-07-2017 - 17:27

cred ca devenim din ce in ce mai dependenti de folosirea constanta a internetului fie pe mobile fie pe desktop insa consider ca este un rau absolut necesar.

Comentariile sunt inchise.