Acasa Tehnologie 3 aplicatii de masurare a decibelilor cu ajutorul unui smartphone

3 aplicatii de masurare a decibelilor cu ajutorul unui smartphone

by Dragos Schiopu

Avand in vedere ca sunt din ce in ce mai dese situatiile in care va confruntati cu diferite zgomote, care nu provin intocmai de la voi sau din locuinta voastra trebuie sa stiti ca puteti sa le verificati foarte usor identificandu-le nivelul de zgomot prin ajutorul unor aplicatii mobile. Probabil ca stiati despre acest lucru si nu mai este nevoie sa va dam si mai multe detalii, insa va putem propune 3 aplicatii mobile care sa vina in ajutorul vostru ori de cate ori vreti sa aflati nivelul decibelilor ce se invart in jurul vostru. Astfel cele 3 aplicatii propuse de noi sunt urmatoarele:

  • Sonometru (Sound Meter);
  • Contor Sonor;
  • Sound Analyzer App;

Sonometru (Sound Meter)

Este aplicatia cea mai cautata si mai cunoscuta in Google Play, pentru Android, si care in cele din urma masoara zgomotul ambiental folosind acelasi microfon pe care il utilizeaza pentru detectarea vocilor. Astfel ca in cazul in care sunetele sunt mai mari de 90 de decibeli aplicatia nu este capabila sa afiseze masuratoarea corecta. Aceasta fiind depasita, deoarece valorile maxime ale aceste aplicatii de masurare a sunetelor sunt limitate. Putem spune despre aceasta aplicatie ca afiseaza rezultatul masuratorii efectuate sub forma de grafic pe care poti observa minimul de decibeli, cat si maximul acestora.

Contor Sonor

Este o aplicatie tot pentru Android pe care de asemenea o gasiti in Google Play cu singura diferenta ca aceasta aplicatie poate avea valori ale masuratorilor de la 0 dB si pana la 150 dB. Iar 150 decibeli reprezinta valoarea maxima a acestei aplicatii, conform celor de la Academia Americana de Audiologie. Poate afisa valoarea minima, avantajoasa si maxima a zgomotului prin decibeli printr-un grafic foarte usor de inteles. Ceea ce este necesar sa stiti este faptul ca pentru o conversatie normala graficele acestei aplicatii va poate indica valoarea de 60 de decibeli, caci aceasta este valoarea optima si corecta.

Sound Analyzer App

Este o aplicatie mult mai buna decat celelalte doua, intrucat aceasta poate realiza masuratorile in timp real. fara sa mai fie nevoie ca mai intai sa calibrati sunetul microfonului pentru a putea capta sunetul ambiental. De asemenea, precum aplicatiile de mai sus si pe aceasta o gasiti in Google Play si va poate reda valoarea masuratorii intr-un grafic simplu si usor de inteles. Ceea ce trebuie sa mai stiti este faptul ca acuratetea masuratorilor depind in mare parte de toate specificatiile si atributele pe care le poate avea  microfonul telefonului vostru smart.

Cu alte cuvinte este foarte usor sa masori zgomotul ambiental, mai ales daca esti una dintre acele persoane ce nu suporta zgomotul ambiental foarte puternic. De asemenea sunt suficiente aplicatii pentru a masura sunetul si zgomotele, fara sa va complice utilizarea acestora sau rezultatul sa fie unul indescifrabil. Prin urmare tot ce aveti de facut este sa descarcati aplicatia si sa va bucurati de rezultatele pe care aceasta vi le poate oferi.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Cristi 26-03-2018 - 10:13

Foarte misto aplicatii, multumesc pentru postare.

Comentariile sunt inchise.