Acasa Portabile Sunt bune tabletele romanesti?

Sunt bune tabletele romanesti?

by Dragos Schiopu

La aceasta intrebare nu exista un raspuns universal, totul depinde de modul in care utilizatorul doreste sa foloseasca tableta respectiva si de asteptarile acestuia. Principalul atu al tabletelor romanesti in lupta cu marile brand-uri internationale este pretul mai mic. De unde apare aceasta diferanta de pret? Aici vom aborda aceasta diferenta din punct de vedere al functionalitatilor pe care vi le ofera dispozitivele.

Incepem cu partea de conectivitate, unde gasim la aproape toate tabletele Wi-Fi, insa pe langa acesta mai gasim Bluetooth, HDMI, Micro USB(sau chiar USB) si 3G/4G(prin intermediul unei cartelei SIM). Sunt unele tablete chiar romanesti care dispun de toate aceste functii insa majoritate au cel putin 3 din functiile enumerate mai sus.

Capacitatea de stocare pe memoria interna a unei tablete este in cele mai multe cazuri de 8GB sau 16GB, dar gasim si tablete de 4GB respectiv 32GB. Indiferent de memoria acestora puteti adauga un card MicroSD de pana la 32GB. La acest capitol putem spune ca este egalitate intre ceea ce se produce la noi in tara si dispozitivele importate.

Tableta Evolio Aria Mini

Difrente apar la capitolul display unde aproape toate tabletele fabricate de marii producatori sunt mai performante, acest lucru poate fi observant si prin rezolutia ecranelor. De asemenea diferente se mai gasesc si in randul procesoarelor, care la cele mai multe modele facute in strainatate sunt superioare, tabletele romanesti fiind echipate in majoritatea cazurilor cu procesorul Cortex-A9 care se regaseste si pe unele dintre modelele marilor producatori.

Toate tabletele ruleaza unele dintre cele mai noi versiuni ale sistemelor de operare, cum ar fi Android 4.0 Ice Cream Sandwich sau Android 4.1 Jelly Bean. Diferenta apare la jocrile si aplicatiile pe care le pot rula acestea, sunt de exemplu unele jocuri 3D care au nevoie de mai multa putere si astfel sunt putine dispozitive pe care pot rula.

Practic tabletele romanesti iti ofera toate functionalitatile de baza ale unei tablete: navigare pe internet, sunt echipate cu camera foto, poti vizualiza filme, asculta muzica si rula majoritatea jocurilor si aplicatiilor disponibile insa daca vrei mai mult de atat atunci trebuie sa te orientezi catre o tableta fabricata de un producator renumit.

s-ar putea sa-ti placa