Acasa Diverse Google Chromebook disponibil in 6 tari

Google Chromebook disponibil in 6 tari

by Dragos Schiopu

Google lanseaza laptopurile Chromebook in 6 tari, anuntul a fost facut de Google, acestea sunt Germania, Franta, Olanda, Irlanda, Canada si Australia. Modelele care se vor afla pe piata acestor tari sunt produse de catre Acer, HP si Samsung. In cadrul proiectului Chromebook, Google dezvolta si sistemul de operare Chrome OS, iar de partea hardware se vor ocupa partenerii sai.

Pana acum laptopurile Google au fost primite de un real succes in segmentul educational, insa nu sunt populare pe partea consumer. Potrivit unor estimari a unei publicatii taiwaneze, Digitimes, Google a livrat pana acum 500.000 de unitati, aceea ce reprezinta o cota de piata actuala de sub 1% pe piata laptopurilor.
Laptopurile Chromebook au fost anuntate inca din luna iunie 2011.

Ultimul model High-End lansat este Chromebook Pixel si dispune de un ecran multitouch cu o diagonala de 12, 85 inch, rezolutie de 2560×1700 pixeli, procesor Intel Core i5 de 1,8 GHz, 4GB RAM, memorie interna de 32 GB, solid state drive, sistem d eoperare Chrome OS si poate fi achizitionat in cele sase tari la un pret de aproximativ 1300 de Dolari.



s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Florin 20-03-2013 - 10:48

Salut,

Ai idee cand va fi disponibil in Romania?
Ai folosit Chrome OS? Cum se misca, ce functionalitati are?

Multumesc.

admin 21-03-2013 - 20:15

Buna, din pacate producatorul nu ofera informatii privind lansarea aestui produs si pe piata din Romania. EU unul nu am utilizat inca acest sistem de operare ca sa imi dau cu parerea dar sincer tind sa cred ca e un Android pentru PC-uri.

Comentariile sunt inchise.