Acasa Portabile Laptop nou vs laptop second hand

Laptop nou vs laptop second hand

by Dragos Schiopu

O intrebare a carui raspuns este conditionat in primul rand de bugetul achizitiei si in al doilea rand de tipul utilizatorului, mai exact de ce anume aveti nevoie de la un laptop, sa fie ultra-portabil, sa fie puternic, sa fie cu un ecran mare, sa fie cu o placa video buna, sa dispuna de wireless si bluetooth, etc.

In ceea ce priveste bugetul este destul de clar ca pentru un laptop nou este nevoie de un buget de minim 1.300 RON pe cand pentru un laptop second hand bugetul minim este de aproximativ 550 RON. Aceste doua sume sunt cele de pornire pentru ca in ambele cazuri pretul laptopului va creste concomitent cu facilitatile in plus.

Acum sa presupunem ca datorita bugetului sunteti constransi sa optati pentru un laptop second hand. Probabil ca nu sunteti tocmai incantati de aceasta optiune constransa, dar pana sa va creati o imagine de ansamblu ar fi bine sa cunoasteti si celelalte avantaje oferite de un laptop second hand. Spun celelalte avantaje gandidu-ma la pret ca fiind cel mai important dintre ele.

Garantia – desigur, pentru a beneficia de garantie, un laptop second hand trebuie achizitionat de la un magazin online si nu de la un cunoscut ori o persoana anonima ce s-a hotarat sa-si vanda laptop-ul din varii motive. O firma ofera factura si un certificat de garantie de 12 luni pentru un laptop second hand, astfel in caz de vreo problema aveti cui sa va adresati. Garantia nu este una speciala ci una exact ca si la un laptop normal numai ca service-ul este asigurat de importator si nu de producator, in plus acestia ofera si servicii post-garantie (contra-cost) precum acesta: Service Calculatoare Tulcea.

Transportul Gratuit – nu toate magazinele online ofera transport gratuit prin curier rapid pentru laptop-uri second hand ieftine, dar ca exemplu magazinul online tulceaMAG.ro ofera, astfel banii pe care i-ati da la curier ii puteti folosi in alte scopuri, ca o idee ar fi achizitia unui mouse pentru laptop sau a unei genti pentru acesta.

Upgrade – La un laptop second hand optiunea de upgrade este una obisnuita, puteti sa ii puneti o memorie ram mai mare, un HDD mai mare sau sa inlocuiti unitatea optica cu o alta fara a avea probleme la garantie asa cum pot aparea in cazul unui laptop nou.

Cam acestea sunt in mare avantajele pe care le ofera un laptop second hand, nu sunt aceleasi ca cele pentru un laptop nou insa din punctul meu de vedere conteaza extrem de mult.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Comentariile sunt inchise.