Acasa Telefoane Review: Elari CardPhone

Review: Elari CardPhone

by Dragos Schiopu

M-am simtit atras de acest telefon inca din prima clipa cand am aflat de existenta lui. Si, desi prefer telefoanele cu ecran mare, mi-am dat seama ca o astfel de jucarie, de dimensiunile unui card bancar, care incape in portofel, este foarte utila in multe situatii.

In prima ora, am fost uimit de cat de complicat mi se pare un meniu simplu, pe care l-am folosit vreme de multi ani pe primele telefoane mobile. Apoi m-am reobisnuit cu modul acesta de meniuri si mi-am reamintit cu placere de vremurile cand telefoanele mobile nu erau asa cum le stim noi in ziua de azi. Cine isi mai aduce aminte de Bosch 509 sau alte asemenea bijuterii, stie despre ce vorbesc.

Dupa ce m-am obisnuit cu meniul, mi-am dat seama ca e cu siguranta un telefon pe care vreau sa-l pastrez si sa-l folosesc zi de zi. Mi-a placut foarte mult ca pot sincroniza sau cauta in contactele din agenda telefonului principal. Mi-a placut, de asemenea, faptul ca pot suna atat de pe cartela sim din interiorul telefonului, cat si dupa cartela sim din telefonul principal si, de asemenea, gasiti toate lucrurile (de care eu am fost deosebit de incantat) in sectiunea Pro (de mai jos) a acestui articol.

Elari Cardphone by DigiPedia.ro 5

Specificatii tehnice

  • Memorie: 512 KB (nu e trecuta in specificatii, dar am descoperit-o din intamplare, poate stoca fisiere importante, pe care nimeni nu se va gandi sa le caute acolo)
  • GSM: 850/900/1800/1900 MHz
  • SIM: MicroSIM
  • Bluetooth: 3.0
  • Baterie: 220 mAh
  • Greutatea: 42 grame
  • Grosime: 5.5 mm

Alte functii ale acestui telefon

Controlul functiilor de play de pe telefonul inteligent (sau telefonul pricipal, cum l-am numit eu), permite controlul sunetului sau trecerea la melodia urmatoare sau anterioara. Se poate dovedi o functie foarte utila pentru cei care asculta multa muzica in drumurile sale prin oras.

Modulul de inregistrare: l-am testat, dar ma gandesc ca, probabil, daca am nevoie de un reportofon, voi folosi unul corespunzator, deoarece desi isi face treaba, nu va reda cu fidelitate toate sunetele pe care ai vrea sa le surprinzi. In cazul unui interviu e in regula.

Functia anti-pierdere: cand este legat prin intermediul bluetooth cu telefonul principal. Probabil utila mai ales daca nu-ti gasesti portofelul. Nu foarte utila pentru mine, care sunt destul de organizat cu lucrurile mele si nu am obiceiul sa le ratacesc usor.

Functia de calculator: deosebit de utila, mai ales ca de multe ori am nevoie de un calculator simplu, in timp ce vreau sa folosesc telefonul meu de zi cu zi, un smartphone, si sa fac si un calcul rapid.

Situatii in care poate fi bun un astfel de telefon

Prima situatie in care mi l-am imaginat foarte util este un fel de pe telefon secundar pe care, cand esti la birou, il lasi pe masa secretarei, iar la plecare il iei cu tine. Nu stiu de ce, dar asta e primul gand pe care l-am avut cand am vazut telefonul listat in magazinul Vitacom.

Masuratori online. Intotdeauna spun celor care vor sa vada daca site-ul lor le aduce clienti, sa cumpere o cartela sim cu numar, sa afiseze numarul acela pe site si in felul acesta vor masura exact numarul de clienti care vin de pe site. Un astfel de telefon ar putea fi folosit special pentru acel numar. Este ieftin, nu ocupa deloc mult spatiu in buzunar, pe birou sau in masina, e usor de folosit si il poti avea oricand cu tine. Cu fiecare apel stii daca ai sau nu succes.

La schi, snowboard sau alte sporturi extreme. Eu obisnuiesc sa mai sar cu placa pe diverse trambuline, se intampla sa mai si cad uneori si intotdeauna trebuie sa am grija de telefon sa nu il scap sau lovesc intr-un mod care l-ar face inutilizabil. Saptamana trecuta (cand eram intr-o scurta vacanta), am profitat de ocazie si am lasat smartphone-ul la pensiune, luand cu mine pe partie doar micutul Elari. Am stat mai linistit. De asemenea, cand iesiti in parc cu rolele, skateboard-ul, longboard-ul, va fi mai util sa aveti un asemenea telefon cu voi. Dimensiunile mici nu vor face exersarea diverselor trick-uri deloc grea.

Telefonul tabletei. Pe vremea cand aveam o tableta Samsung Galaxy Tab de 7 inch, toata lumea radea de mine pentru ca o foloseam pe post de telefon si o puneam la ureche. La momentul respectiv, am decis ca e inutil sa am un al doilea telefon doar pentru apeluri, cand restul activitatilor le fac pe tableta. Acum ma gandesc ca functionalitatile de bluetooth ale telefonului Elari pot face din acesta accesoriul potrivit pentru o tableta. Si nu, casca handsfree nu e o solutie, ma deranja sa o port tot timpul la ureche, nu vedeam cine ma suna, astfel incat trebuia sa scot intai tableta sa ma uit cine suna, dupa care sa caut prin buzunar casca, proces destul de complicat cand esti, de exemplu, in autobuz. Acum, de cand am acest telefon, deja magandesc daca e o idee buna sa fac o trecere la Samsung Galaxy Note de 7-8 inch.

Pro

  • designul (este, daca o pot spune asa, ce trebuie. N-ai cum sa-l faci sa semene cu vreun gadget futurist si nici n-ai de ce, este un telefon, trebuie sa primeasca apeluri, sa il poti lua cu tine peste tot si sa te tina bateria. Astfel, Elari cu actualul design este potrivit acestor functionalitati);
  • durata bateriei (3 zile ar putea parea putin in contextul altor telefoane care nu ofera facilitati deosebite, dar eu zic ca este indeajuns pentru oricine are nevoie de un telefon, mai ales daca e folosit ca telefon secundar);
  • dimensiunile reduse (in spatele unui card bancar nici macar nu se mai vede, pana la urma acesta este punctul forte al acestui telefon);
  • legatura prin bluetooth cu un telefon care ruleaza Android (faptul ca poti sa ai acces la agenda telefonului cu android, mi se pare o facilitate foarte utila);
  • remarcabil la Elari este faptul ca suporta ambele sisteme de operare, atat Android, cat si iOS.

Contra

  • interfata (meniurile si pictogramele nu sunt cele mai intuitive pe care le-am intalnit, desi in cele mai multe cazuri te descurci fara probleme, dar, spre exemplu, exista o iconita cu interzis care nici acum nu am reusit sa memorez ce face, iar un soare inseamna, de fapt, sunet + vibratie);
  • sunet de apel. Are unul singur, mi-ar fi placut sa aiba mai multe;
  • adaptorul pentru incarcare prin micro-usb. Inca un adaptor de carat in geanta, daca ar fi reusit sa introduca si mufa micro-usb direct in corpul telefonului, ar fi fost extraordinar.

Comanda si pret

Telefonul poate fi comandat de pe vitacom.ro la pretul de 268,97 lei (TVA inclus) si se gaseste in diverse variante colorate (alb, albastru, portocaliu sau negru). Eu prefer intotdeauna culoarea alba pentru device-urile mele, asa ca daca doriti sa comandati varianta pe alb, o puteti face aici.

Galerie foto Elari Cardphone

Prezentare video

Aveti mai jos si o prezentare video a micutului telefon Elari:

s-ar putea sa-ti placa