Acasa Portabile Nokia N1 – Tableta cu Android de la Nokia

Nokia N1 – Tableta cu Android de la Nokia

by Dragos Schiopu

Nokia N1 este prima tableta cu sistem de operare Android de la Nokia. Tableta arata uimitor si are o constructie din Aluminiu. De asemenea, Nokia a pus cel mai nou sistem de operare de la Google  si anume Android 5.0 Lollipop alaturi de interfata personalizata Nokia, Z Launcher.

nokia n1

Nokia face o miscare foarte interesanta si lanseaza o tableta cu cel mai nou sistem de operare al celor de la Google, Android 5.0 Lollipop. Tableta are 7,9 inci si un display 4:3 cu o rezolutie de 2048×1536 IPS LCD. Ecranul este protejat de Gorilla Glass 3.

Design-ul este probabil cel mai adecvat pentru o tableta. Nokia N1 este o tableta perfecta, daca va demonstra ca are si un software bine optimizat din partea Nokia. Avand o constructie din aluminiu, tableta  arata mult mai elegant. De asemenea, Nokia N1 va aparea atat in aluminiu nemodificat cat si in mai multe nuante de culori.

Procesorul este un Intel Atom Z3580 tactat la 2,3 Ghz avand arhitectura pe 64 de biti. Chipsetul grafic provine de la PowerVR si anume G6430. Procesorul si chipsetul grafic sunt de top, iar memoria RAM are 2GB, ceea ce inseamna ca tableta va rula excelent. Un minus destul de mare este faptul ca avem doar 32GB de memorie interna fara posibilitatea de a avea un card de memorie. Avand in vedere ca putem utiliza in jur de 25GB, consider ca este un mare minus pentru o tableta.

Camera principala are 8MP, iar cea secundara 5MP. Bateria are 5300 mAh. Tableta va aparea in China in primul trimestru din 2015, urmand sa apara si in celelalte tari.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=IwJmthxJV5Q]

s-ar putea sa-ti placa