Acasa Tehnologie Zuckerberg amana semnarea achizitiei Instagram pentru serialul preferat

Zuckerberg amana semnarea achizitiei Instagram pentru serialul preferat

by Dragos Schiopu
http://mashable.com/2013/05/06/zuckerberg-game-of-thrones/

Doar Zuckerberg putea sa amane un eveniment atat de important cum ar fi finalizarea achizitiei Instagram, pentru a isi urmari serialul preferat, Game of Thrones.

Facebook instagram

Mai avem doar cativa ani pana il putem numi pe Mark Zuckerberk un miliardard excentric, din doua motive: nu este inca batran, si nu a a runcat inca sute de mii de dolari dintr-un balon cu aer  cald, insa daca sunteti la curent cu evenimentele gigantului de socializare atunci stiti ca fondatorul companiei face prezentarile imbracat in tricou si adidasi „pentru ca asa se simte el bine”. Un alt exemplu al comportamentului de miliardar excentric este acela ca in timpul incheierii achizitiei Instagram, mark Zuckerberk s-a decis sa se uite la un episod din Game of Thrones, pentru ca este un fan al seriei.

Kevin Systrom si Mike Krieger, fondatorii Instagram au optat sa vanda compania catre Facebook in locul unei oferte venite de la Twitter pentru ca, asa cum a declarat Systrom: „Imi place de Mark si imi place compania sa. De asemenea sunt pentru directia in care se indreapta Facebook in acest moment.

Carateristica ce defineste Instagram este folosirea filtrelor pentru imagini, oferindu-le un aspect „vintage”. Systrom a avut aceasta idee dupa ce prietena sa i-a spus ca imaginile sale nu arata atat de bine ca cele ale unui prieten care le trece printr-o aplicatie de filtre.

Oferta de la Twitter a venit in timpul unui foc de tabara. Executivul companiei, Jack Dorsey impreuna cu CFO-ul Twitter i-au facut oferta formala de achizitie lui Systrom, in timpul unui foc de tabara. Aceasta contra-oferta a dus la o intarziere la achizitia deja discutata de catre Facebook din cauza unor motive legale. Totusi, o oferta de 1 miliard de dolari propusa intr-o reuniune atat de formala este cu adevarat interesanta.

Zuckerberg si Systrem se cunosteau de ceva vreme. Acestia se stiau chiar de la lansarea lui Instagram, si au luat cina de cateva ori. Zuckerberg i-a propus de asemenea lui Systrom sa lucreze cu el la Facebook. Familiaritatea acestora a dus probabil la intelegerea ulterioara de achizitie, in defavoarea ofertei de la Twitter.

Revenind la titlul articolului, se spune ca in timpul zilei de sambata, chiar in momentul in care se purtau discutiile si negocierile legate de aceasta afacere, Mark Zuckerberg a intrerupt discutia pentru a se uita cu totii la cel mai recent episod din Game of Thrones, fiind un mare fan al serialului.

Afaceri de miliarde de dolari pare ca sunt mai putin importante pentru Zuckerberg decat soarta imperiului Westeros. Systrom pe de alta parte era angrenat in discutii telefonice cu avocatii sai pentru a finaliza intelegerea. Instagram a fost pana la urma vandut pentru 300 milioane de dolari cash si 700 milioane de dolari in actiuni Facebook. La momentul respectiv compania avea doar 13 angajati si reusise sa atraga deja 30 de milioane de utilizatori pentru iPhone.

s-ar putea sa-ti placa