Acasa Tehnologie Zilele bune sosesc…

Zilele bune sosesc…

by Dragos Schiopu

In cele din urma a venit si ziua in care sa vedem cum masinile se pot conduce singure pe strazile orasului. De curand, in Pittsburgh, cei de la Uber au fuzionat cu cei de la Ford pentru a crea sistemul de transport pentru persoane. Un sistem prin care masina sa se conduca singura, fara sa aiba parte de accidente sau de alte obstacole in drumul lor ducandu-si pasagerii in siguranta.

In prezent doar zece masini sunt echipate cu astfel de sisteme care sa poata sa transporte oamenii in siguranta, iar masina sa se conduca singura. In ciuda faptului ca aceste masini pot fi implicate in accidente rutiere sau pot intalni obstacole in calea lor, acestea sunt dotate cu 20 de camere ce colecteaza informatii cu tot ceea ce se intampla in exteriorul masinii.

De asemenea masina mai are la dispozitie doua antene, una amplasata pe plafonul masinii si cealalta amplasata in spate pentru GPS si date pentru reteaua de internet. In plus de a asta nu este neglijat nici confortul pasagerilor. Ei se pot conecta la retelele de socializare favorite pe timpul calatoriei, dar bineinteles isi pot face fotografii pe care sa le urce pe internet.

Constructorii acestui sistem dau asigurari ca in cazul in care se vor intampla accidente acestea se vor repara peste noapte, dar totodata garanteaza ca nu se vor intampla astfel de lucruri. Nu stiu cum ar fi o astfel de calatorie cu o masina care sa se conduca singura, dar ceea ce cu siguranta stie toata lumea noi vom mai avea ceva timp de asteptat pana ne vom bucura de facilitatile acestor masini.

Cat despre cei ce nu au incredere intr-un astfel de sistem ar trebui sa se gandeasca la faptul ca tehnologia avenseaza si evolueaza in fiecare zi, iar odata cu ea si oamenii fie ca vor fie ca nu. Mai multe detalii despre transportul in siguranta al pasagerilor cu o masina ce se conduce singura gasiti aici.

https://www.youtube.com/watch?v=pmofgf-Y3Mc

s-ar putea sa-ti placa