Acasa Diverse Energia solara intr-un glob

Energia solara intr-un glob

by Dragos Schiopu

Pentru a avea parte cat mai mult de energia mediului inconjurator, dar a soarelui in mod special arhitectul  André Broessel’s a creat un mic prototip prin care sa obtina energia solara si sa o utilizeze. Arhitectul a folosit lentile sferice care sa acapareze energia solara, astfel incat sa aiba forma unui glob, ce pare mai mult a fi un glob de oglinda.

Prototipul a primit numele de ß.torics (Beta Torics) si poate concetra energia solara de 10.000 de ori mai mult decat un panou mic solar. Si pentru ca nimeni nu i-a negat functionalitatea acestui prototip a aparut si intrebarea unde il poti monta?

Daca se poate monta pe acoperis sau care ar fi sistemul de prindere? Aceasta intrebare a aparut datorita faptului ca panourile normale (de diferite dimensiuni) se pot atasa de acoperisul caselor, dar si de cladirile ce au zidurile din ferestre. Cat despre acest prototip  ß.torics el are un suport de care este sustinut.

Aspectul acesteia, dar si forma de minge din oglinda atrage pe toata lumea, numai ca fabricarea unor astfel de sisteme este cu mult mai costisitoare fata de fabricarea unui panou fotovoltaic. Se mai spune ca acest sistem da un randament cu 35% mai ridicat fata de sistemul classic de acaparare a energiei de la soare, insa tot procesul de fabricare este costisitor si pana la noi modele si exemplare vom mai avea de asteptat.

s-ar putea sa-ti placa