Acasa Tehnologie Xiaomi vrea sa concureze cu notebook-urile Apple

Xiaomi vrea sa concureze cu notebook-urile Apple

by Dragos Schiopu

Xiaomi, marca chinezeasca despre care putini dintre voi au auzit, ne pregateste niste surprize. Brandul Xiaomi Inc. este o companie privata de electronice cu sediul central in Beijing. In anul anterior, 2015, a fost al 5-a mare producator de smartphone-uri, an in care a si vandut peste 70 milioane de unitati si a fost contorizat ca fiind 5% din piata globala de smartphone-uri. Inca de la lansarea primului sau terminal inteligent, in anul 2011, Xiaomi a obtinut o cota de piata, indeosebi in China si si-a extins sectorul de activitate, dezvoltand o gama variata de consumabile electronice, precum un dispozitiv smart home (IoT). In anul 2014, compania a avut vanzari de peste 60 milioane de smartphone-uri.

In gama de produse Xiaomi, regasiti telefoane mobile, tablete, routere Wi Fi, o linie de televizoare Smart, un serviciu de mesagerie, baterii externe, biciclete si scutere electrice, aparate de monitorizare a presiunii sangelui etc. Se pare ca compania pregateste o clona a lui MacBook Air, cel putin acesta este zvonul care circula pe internet de cateva zile. Dispozitivul care este asteptat a se lansa se pare ca este in competitie directa cu produse ca MacBook Air a lui Apple si seria ThinkPad a lui Lenovo. Ultimele specificatii si poze fac inconjurul internetului, astfel ca compania are de gand sa vina cu doua variante in ceea ce priveste dimensiunea ecranului: 11 inch si 13 inch, dar nu si 15 inch cum s-a anuntat ceva mai devreme. Modelul de laptop anterior se pare ca avea un display full HD, dar fara sa dispuna si de suportul touchscreen al ecranului. Urmatorul produs sub brandul Xiaomi, notebook-ul despre care am mentionat si mai sus, va avea un procesor Intel Skylake Core i7, care va rula la 2.50 Ghz. Se zvoneste ca procesorul are integrat un GPU, placa video numita Graphics 520. Testele efectuate sugereaza faptul ca jocurile anului 2015 pot rula fara probleme pe acest procesor, desi la niste setari mai joase ca si calitate.

 

notebook xiaomi

Alte caracteristici cheie ale dispozitivului sunt cei 8 Gb de memorie RAM si sistemul de operare Windows 10. Poate suporta un USB Type-C cu o putere maxima de incarcare de 65W, acelasi lucru pe care il foloseste si Matebook, produsul sub brand Huawei. Compania Xiaomi a raportat faptul ca a aplicat pentru cateva brevete in ceea ce priveste Notebook-ul despre care va vorbeam. Prima dintre ele ar fi pentru adaptorul inteligent de incarcare si cea de-a doua pentru o aparatura care foloseste o metoda de prelucrare termica. Se asteapta ca produsul sa fie ieftin. Notebook-ul a fost asteptat mai devreme pentru a fi vandut pe piata in primul trimestru din anul 2016, la un pret de vanzare cu amanuntul de aproximativ 471 $.

s-ar putea sa-ti placa